Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

«Παρέλασαν 7.500 αληθινοί ήρωες» Special Olympics


Να απλώσουν ένα χέρι στον διπλανό τους και να γκρεμίσουν με τη δύναμη της θέλησης, κλειστές πόρτες και κλειστά μυαλά παρότρυνε η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής κα Γιάννα Δεσποτοπούλου στην ομιλία της στην τελετή έναρξης των Special Olympics. 

«Λένε πως από την εποχή μας λείπουν οι ήρωες. Πριν από λίγο παρέλασαν από μπροστά μας 7.500 αληθινοί ήρωες, 7.500 αληθινοί νικητές. Σε αυτή τη μαγική βραδιά ας δώσουμε στο καλύτερο κομμάτι του εαυτού μας τον πρώτο λόγο», δήλωσε και συμπλήρωσε: «Αυτή τη στιγμή το φως είναι έτοιμο να αποδιώξει, για μια άλλη μια φορά, το σκοτάδι, το χαμόγελο των ανθρώπων είναι έτοιμο να ξορκίσει τις προκαταλήψεις, σημαίνοντας την έναρξη της μεγάλης γιορτής της ζωής, την έναρξη των Special Olympics».

Ο πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής των Αγώνων Special Olympics κ. Τιμ Σράιβερ, γιος της Γιούνις Κένεντι Σράιβερ επεσήμανε: «Οι Special Olympics επέστρεψαν σπίτι τους. Ας ξεκινήσουμε την επανάσταση της αξιοπρέπειας από την Αθήνα. Η Ελλάδα δε θα απογοητεύσει τους Special Olympics και οι αθλητές των Special Olympics δε θα απογοητεύσουν την Ελλάδα. Το μυστικό των αθλητών των Special Olympics είναι ότι δεν ανταγωνίζονται κανέναν άλλο, παρά μόνο τον εαυτό τους».

Στη συνέχεια, στη σκηνή ανέβηκε ο πολυβραβευμένος Στίβι Γουόντερ με την μπάντα του, ερμηνεύοντας κλασικές επιτυχίες του, όπως το «You are the sunshine of my life», με το οποίο το 1973 κέρδισε το βραβείο Grammy, ξεσηκώνοντας τους θεατές. Ο Στίβι Γουόντερ, που γεννήθηκε τυφλός το 1950, είπε ότι «πρέπει να βρίσκουμε τρόπους να γιορτάζουμε όλες τις επιτυχίες, όλων των ανθρώπων» και συμπλήρωσε ότι «Είμαστε όλοι ιδιαίτεροι. Είμαστε όλοι Ολυμπιονίκες της αγάπης και του σεβασμού».

«Παρά τις δυσκολίες που περνάει η Ελλάδα, οι διοργανωτές υλοποίησαν την υπόσχεσή τους», ανέφερε στον χαιρετισμό της η επίτροπος της Ε.Ε. κα Ανδρούλα Βασιλείου. «Η ΕΕ στηρίζει τους αγώνες που φέρνουν κοντά ανθρώπους που χρειάζονται την προσοχή και τη στήριξή μας».

zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

backlink

ΔΕΙΤΕ

wibiya widget

Συνολικες προβολες σελιδας

Logo Design by FlamingText.com
Logo Design by FlamingText.com

page rank

Η λίστα ιστολογίων μου