Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Πάνω από 130 πολίτες και 59 αστυνομκοί τραυματίες από τα χθεσινά επεισόδια


Μεγάλα αναπνευστικά προβλήματα από την εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων
Πάνω από 130 πολίτες και 59 αστυνομκοί τραυματίες από τα χθεσινά επεισόδια
Μεταφορά τραυματία στο πρόχειρο ιατρείο πρώτων βοηθειών που λειτουργούσε στο σταθμό Μετρό του Συνταγματος.

Πάνω από 130 πολίτες και τουλάχιστον 59 αστυνομικοί τραυματίστηκαν στις σφοδρές συγκρούσεις που εκτυλίσονταν όλη την ημέρα χθες, Τετάρτη, στο κέντρο της Αθήνας.

Είναι χαρακτηριστικό πως δικυκλιστές του ΕΚΑΒ, οι οποίοι βρίσκονταν στο Σύνταγμα - τα ασθενοφόρα δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν - προσέφεραν διαρκώς πρώτες βοήθειες σε άτομα που αντιμετώπιζαν αναπνευστικά προβλήματα από την χρήση δακρυγόνων. Υπηρεσίες προσέφεραν και οι διασώστες του Ερυθρού Σταυρού, που είχαν στήσει το πρόχειρο ιατρείο τους στο σταθμό του μετρό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας 181 πολίτες - εκ των οποίων 56 αστυνομικοί - μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία, κυρίως στον Ευαγγελισμό και το Γ. Γεννηματάς, καθώς και στο 401 οι ένστολοι, αλλά τελικά μόνο οι δυο χρειάστηκε να κάνουν εισαγωγή στο Γενικό Κρατικό «Γ. Γεννηματάς».

Προβλήματα εμφανίστηκαν το απόγευμα, αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου, στο σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα, όπου εγκλωβισμένοι πολίτες αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα και σε συνεργασία με την αστυνομία η μεταφορά τους έγινε με συρμούς του Μετρό έως το σταθμό Μέγαρο Μουσικής. Απο εκεί τους παραλάμβαναν ασθενοφόρα και τους μετέφεραν σε νοσοκομεία.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου επισημαίνεται ακόμη ότι «.... γύρω στις 19:30 άρχισε να εμφανίζεται μια νέα τεχνητή όψη του προβλήματος. Στις εγκαταστάσεις του Μετρό στο Σύνταγμα, εισέρχονταν άτομα που συμμετείχαν στα επεισόδια και στη συνέχεια άρχιζαν να διακινούνται ειδήσεις περί δήθεν εγκλωβισμένων, στους οποίους και προσέφεραν "υπηρεσίες". Ορισμένοι συνδικαλιστές προσπάθησαν να δημιουργήσουν κλίμα χρησιμοποιώντας τα ΜΜΕ».

Το προσωπικό του ΕΚΑΒ, αν και τα πνεύματα ηρέμησαν αργά το βράδυ, παρέμεινε σε επιφυλακή καθόλη τη διάρκεια της νύχτας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

backlink

ΔΕΙΤΕ

wibiya widget

Συνολικες προβολες σελιδας

Logo Design by FlamingText.com
Logo Design by FlamingText.com

page rank

Η λίστα ιστολογίων μου