Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά των Ναρκωτικών, στις 26 Ιουνίου, οι μονάδες του ΟΚΑΝΑ διοργανώνουν εκδηλώσεις και συμμετέχουν σε διάφορες δράσεις, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με το πρόβλημα της ουσιοεξάρτησης. Ακολουθούν αναλυτικά οι προγραμματισμένες δράσεις των μονάδων. Το περιεχόμενο του άρθρου θα ενημερώνεται διαρκώς.



ΑΘΗΝΑ

ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΕΝΤΑΞΗΣ (ΕΚΚΕΕ)
· Athens Fringe Festival 2011: 20-26 Ιουνίου, Τεχνόπολη (Χώρος Δ12) Έκθεση φωτογραφίας μελών του Εργαστηρίου Φωτογραφίας και έκθεση ζωγραφικής μελών του Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου του ΕΚΚΕΕ.
· Στις αποβάθρες της Αττικό Μετρό από τις 20 έως τις 26 Ιουνίου θα προβάλλονται φωτογραφίες των μελών του Εργαστηρίου Φωτογραφίας, που επεξεργάστηκαν στον τρίτο κύκλο των μαθημάτων τους.
· Το Εργαστήρι Φωτογραφίας του ΕΚΚΕΕ φωτογραφίζει τη συναυλία των Judas Priest (Πλατεία Νερού, Ολυμπιακός Πόλος Φαλήρου) και εκθέτει δημιουργίες μελών του σε χώρο του Φεστιβάλ στις 5 Ιουλίου.

ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΚΤΥΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΑΤΡΑΣ
«13Η ΓΕΦΥΡΑ ΖΩΗΣ», Σάββατο 25 Ιουνίου
Τη 13η ΓΕΦΥΡΑ ΖΩΗΣ «χτίζουν» τα μέλη της Θεραπευτικής Κοινότητας Γέφυρα του Δικτύου Θεραπευτικών Υπηρεσιών Πάτρας, διασχίζοντας για δέκατη τρίτη χρονιά τη θαλάσσια διαδρομή από το Αντίρριο στο Ρίο. Τα θεραπευόμενα μέλη με την πραγματοποίηση του κολυμβητικού διάπλου, το Σάββατο 25 Ιουνίου, θέλουν να στείλουν στους εξαρτημένους και στις οικογένειές τους το μήνυμα ότι υπάρχει ουσιαστική λύση στο πρόβλημα της εξάρτησης. Η «Γέφυρα Ζωής» αποτελεί πλέον θεσμό για την πόλη της Πάτρας και την ευρύτερη περιοχή, ενώ ταυτόχρονα έχει σημαντική θεραπευτική αξία για τα μέλη της Θεραπευτικής Κοινότητας «ΓΕΦΥΡΑ». Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από μια σειρά παράλληλων δράσεων όπως η λειτουργία ενημερωτικού περιπτέρου σε κεντρική πλατεία της πόλης (23 και 24 Ιουνίου).
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΦΙΣΑ ΤΗΣ 13ης ΓΕΦΥΡΑΣ ΖΩΗΣ

"ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΈΝΤΑΞΗΣ (ΕΚΚΕΕ)ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
29 και 30 Ιουνίου, Αποθήκη Δ’, Λιμάνι
Διήμερο Εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα με τίτλο «Έκφραση Ελεύθερης Καλλιτεχνικής Δημιουργίας», με εκθέσεις, ενημερωτικό περίπτερο και παράλληλες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.
29 Ιουνίου
· 7μμ Επίσημη έναρξη εκδήλωσης, ομιλία της προέδρου του ΟΚΑΝΑ, κυρίας Μ. Μαλλιώρη.
· 9μμ Θεατρικό μονόπρακτο από το «Θέατρο έξω από τα Τείχη» του Δήμου Αγίου Παύλου
30 Ιουνίου 10πμ – 10μμ
· εκθετήριο και πωλητήριο κοσμημάτων και διακοσμητικών έργων των μελών του προγράμματος
· έκθεση φωτογραφίας των μελών του προγράμματος
Κατά τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας θα λειτουργήσει ενημερωτικό περίπτερο του ΟΚΑΝΑ ενώ παράλληλα θα παρουσιαστούν τρία θεατρικά μονόπρακτα από το «Θέατρο έξω από τα Τείχη», παράσταση μοντέρνου χορού από ομάδα του Δήμου Συκεών και συναυλία με βραζιλιάνικα κρουστά.

ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΒΟΛΟΥ
Δευτέρα 20 Ιουνίου – Παρασκευή 24 Ιουνίου, Κτίριο Μονάδας ΟΚΑΝΑ
· Εβδομάδα Καθαριότητας: Καθαριότητα του προαύλιου και του περίγυρου της μονάδας από τα μέλη και το προσωπικό της Μονάδας
· Δενδροφύτευση του προαύλιου χώρου
Παρασκευή 24 Ιουνίου, Κτίριο Μονάδας ΟΚΑΝΑ
Ημέρα Διαλόγου: ανοιχτή συζήτηση με τους θεραπευόμενους της Μονάδας με θέμα «κοινωνική Επανένταξη: δυσκολίες και προοπτικές»
Σάββατο 25 Ιουνίου 2011
Ποδηλατοδρομία σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ, Αφετηρία 9.30πμ από το Συμβουλευτικό Σταθμό του ΚΕΘΕΑ στη Νέα Ιωνία. Στάσεις στη Διαδρομή: «Πιλότος»-ΚΕΘΕΑ, Μονάδα ΟΚΑΝΑ, Κέντρο Πρόληψης «Πρόταση Ζωής». Τερματισμός: Προαύλιο Αγίου Νικολάου.
Μετά τη λήξη της ποδηλατοδρομίας, στο προαύλιο του Αγίου Νικολάου θα λειτουργήσουν ενημερωτικά περίπτερα των δύο φορέων.
ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
Συμμετοχή της Μονάδας με ενημερωτικό περίπτερο στο Φεστιβάλ Πηνειού (11-19 Ιουνίου), που διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Δήμο Λάρισας. Στο περίπτερο που θα λειτουργεί όλες τις ημέρες του Φεστιβάλ, θα γίνεται διανομή έντυπου υλικού και ενημέρωση για ζητήματα ουσιοεξάρτησης.
ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Κυριακή 26 Ιουνίου, πλατεία Λιστών, 11πμ-2μμ
Ενημερωτικό περίπτερο στην κεντρική πλατεία της Κέρκυρας. Θα γίνει διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού και ενημέρωση για ζητήματα ουσιοεξάρτησης.

okana.gr