Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Έτοιμη για την cloud υπηρεσία της η Αpple


 Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Apple έχει έρθει σε συμφωνία με αρκετές δισκογραφικές εταιρείες για τη νέα υπηρεσία cloud.


Την επόμενη εβδομάδα, στο συνέδριο των προγραμματιστών της, η Apple δια στόματος του προέδρού της Στιβ Τζομπς πρόκειται να ανακοινώσει μια νέα σειρά προϊόντων που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, μια πολυαναμενόμενη υπηρεσία cloud. To «iCloud» έρχεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να κοντράρει τους ανταγωνιστές της Google και της Αmazon.

Όσοι παρευρεθούν στο συνέδριο, θα έχουν την ευκαιρία να δουν και το Lion, την τελευταία έκδοση του λειτουργικού Macintosh της Αpple καθώς επίσης και μια πιο αναβαθμισμένη έκδοση του Ios, του λειτουργικού συστήματος της Apple σε κινητές πλατφόρμες.
Οι παραπάνω λεπτομέρειες ανακοινώθηκαν μέσω ενός δελτίου Τύπου, πριν το Παγκόσμιο Συνέδριο Προγραμματιστών (WWDC) – ένα μάλλον ασύνηθες βήμα για μια εταιρεία που συνήθως κινείται μυστικά ενόψει τέτοιων διοργανώσεων.
Όσον αφορά τη φημολογία για το iCloud, αυτή έχει κυκλοφορήσει από τότε που η Apple αγόρασε το domain iCloud.com τον Απρίλιο. Παρόλα αυτά ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο αν η νέα υπηρεσία θα είναι ένα streaming εργαλείο μουσικής ή θα αποτελεί μια ευρύτερη υπηρεσία cloud για αποθήκευση όπως για παράδειγμα το Dropbox.
Mέχρι σήμερα, τόσο η Amazon όσο και η Google, έχουν διαθέσει μουσικές υπηρεσίες streaming αλλά δεν έχουν καταφέρει να πάρουν με το μέρος τους μεγάλες δισκογραφικές εταιρείες – γεγονός που σημαίνει ότι προσφέρουν streaming τραγουδιών που ανήκουν ήδη στον ιδιοκτήτη. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Apple έχει έρθει σε συμφωνία με αρκετές δισκογραφικές.
Αν κάτι τέτοιο είναι αλήθεια, τότε θα αποτελούσε έναν γερό ανταγωνιστή του Spotify, μιας ήδη γνωστής και δημοφιλούς μουσικής υπηρεσίας με περισσότερα από 10 εκατομμύρια μέλη η οποία, βέβαια, ακόμη δεν είναι διαθέσιμη στις ΗΠΑ. Μόλις πέρσι ο Tζομπς, ο οποίος ταλαιπωρείται ακόμη από την υγεία του, δήλωσε ότι η νέα έκδοση του Mac OSX θα φέρει «πολλές από τις καλές ιδέες του iPad στο Mac, με πολλές άλλες καινούριες».
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από BBC

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

backlink

ΔΕΙΤΕ

wibiya widget

Συνολικες προβολες σελιδας

Logo Design by FlamingText.com
Logo Design by FlamingText.com

page rank

Η λίστα ιστολογίων μου