Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

The Google+ project: A quick look


 Η Google δημοσιοποίησε τη δική της πρόταση για κοινωνική δικτύωση. Παρά τους χαμηλούς τόνους της εταιρείας, στόχος της είναι η κατάκτηση της κορυφής που κατέχει το Facebook.






Το Google+ επιτρέπει στους χρήστες του να μοιράζονται φωτογραφίες, μηνύματα να κάνουν σχόλια, παρουσιάζοντας ένα πληρέστερο επικοινωνιακό πακέτο και επιχειρώντας να επανατοποθετήσουν τον τεχνολογικό «γίγαντα» στο χάρτη των social media. Επίσης, ένα από τα ατού της νέας υπηρεσίας κοινωνικής δικτύωσης αποτελεί το γεγονός ότι δίνει τη δυνατότητα διαχείρισης επαφών και από το gmail. Αρκετοί αναλυτές ισχυρίζονται ότι αυτό που έχει κάνει το Google+ είναι να αντιγράψει τις λειτουργίες του Facebook και σε αυτές, προσέθεσε τη δυνατότητα video chat.
Η εταιρεία, μέχρι στιγμής, δεν επιχειρεί εκτεταμένη προβολή του νέου προϊόντος της, καθώς οι δύο προηγούμενες προσπάθειές της, το Wave και το Buzz δεν γνώρισαν την αποδοχή του κοινού. Εντούτοις, οι ιθύνοντες της Google θεωρούν ότι το Google+ έχει 4 σημεία υπεροχής σε σχέση με τον ανταγωνισμό του:
-Μία λειτουργία που επιτρέπει να ομαδοποιούνται οι φίλοι σε γκρουπ, παρέχοντας έτσι διαφορετικά πεδία συζήτησης
-Υπηρεσία τηλεδιάσκεψης με περισσότερους από δύο συμμετέχοντες
-Υπηρεσία άμεσων ομαδικών μηνυμάτων
-Δυνατότητα διασύνδεσης μελών όχι μόνο με την ιδιότητα των φίλων αλλά και αυτών που έχουν κοινά ενδιαφέροντα
Η πρώτη έκδοση του Google+ έχει δοθεί προς χρήση σε μικρό αριθμό χρηστών, αλλά η εταιρεία υποστηρίζει ότι σύντομα θα είναι διαθέσιμο προς το σύνολο των χρηστών.

kathimerini.gr με πληροφορίες από AP


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

backlink

ΔΕΙΤΕ

wibiya widget

Συνολικες προβολες σελιδας

Logo Design by FlamingText.com
Logo Design by FlamingText.com

page rank

Η λίστα ιστολογίων μου