Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Η Panasonic παρουσιάζει το Toughbook


Η Panasonic συμπληρώνει τη μακριά λίστα των κατασκευαστών notebooks που εισέρχονται στην αγορά των Android tablets, με τη νέα σειρά της Toughbook.

Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσημα πως θα κυκλοφορήσει το Toughbook Android tablet της αργότερα μέσα στον χρόνο, μία ανθεκτική συσκευή, κατά το πρότυπο των Toughbook notebooks της.
Αυτό που παρουσιάζει ενδιαφέρον είναι πως προέρχεται από την Panasonic Solutions Company, τμήμα το οποίο επικεντρώνει κυρίως σε κυβερνητική και επιχειρηματική τεχνολογία. Η Panasonic ορίζει το νέο της tablet ως "Android, επιχειρηματικής κλάσης" και σχεδιάζει την κυκλοφορία του για το τέλος του έτους.
Η ανακοίνωση δεν ήταν και πολύ σαφής σχετικά με το σε τι ακριβώς συνίσταται το enterprise στυλ, αν και τόνισε πως το Toughbook θα είναι μιαbusiness solution, με έμφαση στην ασφάλεια και στην ανθεκτικότητα. Ως εκ τούτου, θα καλύψει τις ανάγκες τις μικρών και μεγάλων επιχειρήσεων, κυβερνητικών οργανισμών κ.ο.κ.
Μια ακόμα παρατήρηση είναι πως δεν έγινε καθόλου λόγος για οποιαδήποτεhardware specs. Αυτό που η εταιρεία ανακοίνωσε είναι πως η ταμπλέτα θα έχει οθόνη ματ 10.1", XGA multi-touch, με ένα active stylus pen, καθώς καιGPS και συνδεσιμότητα 3G/4G.
Όσον αφορά το θέμα του security, πρόκειται για ενσωματωμένη λύση σε επίπεδο hardware, προφανώς κάτι ανάλογο με το επίπεδο ασφάλειας που μπορεί κάποιος να βρει σε κρυπτογραφημένους σκληρούς δίσκους και flashdrives.
Η Panasonic δεν είναι ξένη με την αγορά των tablets, έχοντας ασχοληθεί με τις ταμπλέτες και στο παρελθόν. Οι ταμπλέτες αυτές βέβαια έτρεχανWindows και είχαν άλλο αγοραστικό κοινό ως στόχο τους. Επιπλέον, ακούμε συνεχώς για ταμπλέτες που θα είναι κατάλληλες για την enterpriseαγορά, αλλά ακόμα περιμένουμε να δούμε μια ολοκληρωμένη πρόταση. Ίσως η Panasonic καταφέρει αυτή τη φορά κάτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

backlink

ΔΕΙΤΕ

wibiya widget

Συνολικες προβολες σελιδας

Logo Design by FlamingText.com
Logo Design by FlamingText.com

page rank

Η λίστα ιστολογίων μου