Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Οθόνες με αισθητήρα παρουσίας από τη Philips







Τη λογική με την οποία τα φώτα ανάβουν χάρη σε έναν ανιχνευτή κίνησης μοιράζονται οι νέες οθόνες της Philips με την τεχνολογία  PowerSensor. Πρόκειται για έναν «ανιχνευτή ανθρώπων» ο οποίος, μέσω αβλαβών υπέρυθρων σημάτων, αναγνωρίζει την παρουσία ή απουσία του χρήστη και χαμηλώνει αντίστοιχα τη φωτεινότητα, με αποτέλεσμα τη μείωση κατανάλωσης ενέργειας και την επιμήκυνση ζωής της οθόνης.

Ο PowerSensor λειτουργεί εντελώς ανεξάρτητα από το PC ή το λειτουργικό σύστημα και τίθεται σε λειτουργία άμεσα, σε αντίθεση με τις συμβατικές οθόνες των υπολογιστών, οι οποίες ενεργοποιούν τον screensaver μετά από αρκετά λεπτά αδράνειας, χωρίς να εξοικονομούν καθόλου ενέργεια.

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι νέες οθόνες 22, 23 και 24 ιντσών με τη λειτουργία PowerSensor οδηγούν σε σημαντική εξοικονόμηση κατανάλωσης ενέργειας (η αντίστοιχη μείωση κόστους φτάνει το 80%, υποστηρίζει η εταιρεία) και ως εκ τούτου θεωρούνται ιδανικές για επιχειρήσεις.

Οι οθόνες Brilliance με PowerSensor έχουν βάση Compact Ergo Base με δυνατότητα κλίσης περιστροφής και ρύθμισης ύψους. Είναι τεχνολογίας LED (ανάβουν ταχύτερα με πλήρη και σταθερή φωτεινότητα) και η φωτεινότητα είναι σταθερή σε ολόκληρη την οθόνη (με θετικά αποτελέσματα στην αναπαραγωγή των χρωμάτων). Οι δίοδοι LED είναι φιλικοί προς το περιβάλλον καθώς δεν περιέχουν υδράργυρο, επιτρέποντας την οικολογική διαδικασία απόρριψης και ανακύκλωσης.

Οι οθόνες φέρουν την πιστοποίηση EPEAT GOLD ώστε να εξασφαλίζουν τη μέγιστη ενεργειακή απόδοση και χαμηλές εκπομπές των επιβλαβών για το περιβάλλον αερίων του θερμοκηπίου.

Ακόμα, η τεχνολογία SmartImage αναλύει τα περιεχόμενα που εμφανίζονται στην οθόνη και βελτιώνει την απόδοση της προβολής. Βελτιώνει δυναμικά την αντίθεση, τον κορεσμό και την ευκρίνεια εικόνων και βίντεο.

Η τεχνολογία PowerSensor της Philips είναι διαθέσιμη στη σειρά Business στις 22 και 23 ίντσες και στη σειρά Professional στις 22, 23 και 24 ίντσες. Επιπλέον, τα μοντέλα της σειράς Business διαθέτουν δύο ενσωματωμένα ηχεία στερεοφωνικού ήχου υψηλής ποιότητας.

Οι οθόνες Η/Υ της Philips με την τεχνολογία PowerSensor είναι ήδη διαθέσιμες στην ελληνική αγορά. Στο powersensormonitor.com δημοσιεύονται περισσότερες πληροφορίες για τα χαρακτηριστικά των προϊόντων. Εκεί υπάρχει και η δυνατότητα για έναν γρήγορο υπολογισμό για τα χρήματα που μπορούν να εξοικονομηθούν από τον λογαριασμό ρεύματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

backlink

ΔΕΙΤΕ

wibiya widget

Συνολικες προβολες σελιδας

Logo Design by FlamingText.com
Logo Design by FlamingText.com

page rank

Η λίστα ιστολογίων μου