Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Τα 10 μεγαλύτερα λάθη στις ταινίες του Hollywood!ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ




Μπορεί πολλές από τις ταινίες που θα δούμε παρακάτω να πήραν Όσκαρ καλύτερης ταινίας ή σκηνοθεσίας. Μπορεί να δαπανήθηκαν εκατομμύρια δολάρια. Μπορεί να για τις συγκεκριμένες ταινίες να δούλεψαν οι καλύτεροι επαγγελματίες στο είδος τους. Μπορεί να πέρασαν ατελείωτες ώρες στα στούντιο και στα μοντάζ. Όμως πάντα υπάρχει μία λεπτομέρεια που ξεφεύγει και φτάνει στις οθόνες μας.

Εδώ θα δούμε δέκα από τα πιο τρανταχτά λάθη που έχουν καταγραφεί σε υπερπαραγωγές του Hollywood. Στις περισσότερες περιπτώσεις πρόκειται για κάτι που δεν έπρεπε να φαίνεται στην κάμερα αλλά η κακιά στιγμή το έβγαλε στον φακό. Υπάρχουν και περιπτώσεις εμφανούς αμέλειας από πλευράς της παραγωγής με λεπτομέρειες που άλλαξαν θέση ή απλά εξαφανίστηκαν. Η αλήθεια πάντως είναι ότι με την πρώτη ματιά ελάχιστοι τις καταλαβαίνουμε, αλλά πάντα έχει πλάκα να βρίσκεις κάτι που δεν το προσέχει κανείς άλλος.



10. Reservoir Dogs
Σκηνοθεσία: Quentin Tarantino
Ηθοποιοί: Harvey Keitel, Tim Roth, Michael Madsen, Chris Penn, Steve Buscemi
reservoir dogs.jpg
Η πολύ γνωστή ταινία του Tarantino μας έδωσε το πρώτο λάθος στην συγκεκριμένη λίστα αφού την μία στιγμή ένας αστυνομικός βρίσκεται δεμένος πισθάγκωνα και πεσμένος στο πάτωμα και την άλλη στιγμή βρίσκεται στα χέρια των «κακών» με τα χέρια του δεμένα αλλά μπροστά του. Αυτό όμως δεν γίνεται μία μόνο φορά αφού στην συνέχεια της σκηνής την μία είναι πίσω και την άλλη μπροστά δεμένος.
9. Full Metal Jacket
Σκηνοθεσία: Stanley Kubrick
Ηθοποιοί: Matthew Modine, Vincent D'Onofrio
full-metal-jacket-454x400.jpg
Ο διάσημος Stanley Kubrick γύρισε την αντιπολεμική του ταινία στην Αγγλία αλλά στην πορεία κάτι του ξέφυγε. Ενώ οι αμερικανοί στρατιώτες τρέχουν στο στρατόπεδο εκπαίδευσης στην Αμερική τα σημάδια κάτω στον δρόμο είναι εμφανώς από αγγλικό δρόμο.
8. The Lord of the Rings: The Return of the King
Σκηνοθεσία: Peter Jackson
Ηθοποιοί: Sean Astin, Orlando Bloom, Ian McKellen, Viggo Mortensen, Elijah Wood
lotr-movie-mistake-408x400.jpg
Η τριλογία του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών πολύ δύσκολα θα έλειπε από την συγκεκριμένη λίστα αφού με τα εκατοντάδες εφέ και τις άπειρες που έδωσαν στην Μέση Γη οι πρωταγωνιστές υπήρχαν πολλά περιθώρια για παραλείψεις. Μία από αυτές έγινε με τις πληγές που είχε ο πρωταγωνιστής μετά από μία μάχη αφού φαίνεται ξεκάθαρα ότι έχει μία σχισμή στο δεξί μέρος του προσώπου του η οποία ως δια μαγείας μεταφέρεται στο αριστερό μέρος μετά από λίγο.
7. Jurassic Park
Σκηνοθεσία: Steven Spielberg
Ηθοποιοί: Sam Neill, Laura Dern, Jeff Goldblum
Στο βίντεο που παραθέτουμε υπάρχει μία σκηνή (στο 2:40) όπου οι παραγωγοί θεώρησαν αμελητέα αλλά δεν πρόβλεψαν ότι θα γινόταν αντιληπτή από τους φανατικούς κινηματογραφόφιλους. Παρόλα αυτά τα εφέ της καταιγίδας είναι αρκετά καλά.
6. Gladiator
Σκηνοθεσία: Ridley Scott
Ηθοποιοί: Russell Crowe, Joaquin Phoenix
Ο Μονομάχος έδωσε πολλές μάχες για την ελευθερία του και σε μία από αυτές μέσα στην αρένα ανατρέπεται ένα δίτροχο άρμα χτυπώντας στον τοίχο. Εκείνη την στιγμή αποκαλύπτεται στο πίσω μέρος του άρματος μία φιάλη με αέριο προφανώς. Μάλλον ήταν μία από τις μεγάλες ανακαλύψεις των ρωμαίων που δεν μοιράστηκαν με τον υπόλοιπο κόσμο!
5. Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl
Σκηνοθεσία: Gore Verbinsky
Ηθοποιοί: Johnny Depp, Orlando Bloom, Geoffrey Rush, Keira Knightly
pirates-movie-mistake.jpg
O Johnny Depp στους Πειρατές της Καραϊβικής συγκέντρωσε πολλά θετικά σχόλια για την ερμηνεία του αλλά σε μερικές σκηνές το συνεργείο δεν τον βοήθησε αρκετά αφού σε μία από αυτές και ενώ είναι κυβερνά το «μαύρο μαργαριτάρι» ένα μέλος του συνεργείου εμφανίζεται στο πίσω μέρος να απολαμβάνει το ταξίδι.
4. Teen Wolf
Ηθοποιοί: Michael J. Fox, James Hampton, Susan Ursitti
Η συγκεκριμένη σκηνή είναι μάλλον αποκαλυπτική αλλά σίγουρα αυτό δεν ήταν στα άμεσα σχέδια του σκηνοθέτη, την ώρα που ο πατέρας του Scott τον συγχαίρει για τη νίκη της ομάδας του, ένας φίλαθλος λίγο πιο πίσω έχει ξεχάσει να κουμπώσει το παντελόνι του.
3. Commando
Σκηνοθεσία: Mark Lester
Ηθοποιοί: Arnold Schwarzenegger, Rae Dawn Chong
Ο κυβερνήτης της California πήρε μέρος σε μία σκηνή όπου το αυτοκίνητο που οδηγούσε (μία κίτρινη Porsche) ως δια μαγείας επιδιορθώνει της ζημιές μόνη της. Λέτε να έχουμε την πρώτη εμφάνιση των Transformers?
2. Star Wars
Σκηνοθεσία: George Lucas
Ηθοποιοί: Harrison Ford, Mark Hamill, Carrie Fisher
Αυτά τα κράνη μάλλον έπεφταν βαριά στους ηθοποιούς που έκαναν τους stormtroopers, με αποτέλεσμα ένας από αυτούς να μην μπορεί να δει ότι η πόρτα που άνοιγε μπροστά τους δεν έχει σηκωθεί τελείως με αποτέλεσμα να «κουτουλήσει» επάνω της, χωρίς συνέπειες ευτυχώς στην αποστολή τους.
1. North by Northwest
Σκηνοθεσία: Alfred Hitchcock
Ηθοποιοί: Cary Grant, Eva Marie Saint
northwest-movie-mistake.jpg
Σε ένα γύρισμα είναι πολύ σημαντικό οι συμμετέχοντας να γνωρίζουν το σενάριο γιατί αλλιώς δεν μπορεί να γίνει το γύρισμα, ο πιτσιρικάς όμως στην συγκεκριμένη σκηνή το παράκανε αφού έκλεισε τα αυτιά του πριν ακουστεί ο πυροβολισμός. Είναι πιο μπροστά από τους άλλους ο μικρός!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

backlink

ΔΕΙΤΕ

wibiya widget

Συνολικες προβολες σελιδας

Logo Design by FlamingText.com
Logo Design by FlamingText.com

page rank

Η λίστα ιστολογίων μου