Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Αφιέρωμα | Τα 10 καλύτερα και… αντρικά ποτά! (Συνταγές)



Ναι το ξέρω. Συμβαίνει και σε μένα. Αυτά τα όμορφα, χρωματιστά ποτά, με τα περίεργα αξεσουάρ (κάτι ζάχαρες, κάτι φράουλες, κάτι άλλα, από αυτά τα πώς τα λένε, τα κεράσια), σε κάνουν να περνάς υπέροχα. Νιώθεις όμως μία σχετική ντροπή, καθώς ο Μπρους Γουίλις, ο Αντώνιο Κασάνο, ο Πασχάλης Τσαρούχας (δεν μιλάω καν για Απόστολο Γκλέτσο) ή έστω ο Μπαρδάκης (χοχο), θα πίνανε ποτέ κάτι τέτοιο; Δε νομίζω… Ένα από τα κορυφαία αντρικά online περιοδικά, το askmen, έδωσε τη λίστα. Εσύ διαλέγεις απλά…

10) Bulleit Neat
Κατευθείαν από την Αμερική, για να είσαι ο Marlboro Man του Bar (δική σου ευθύνη), η λύση ακούει στο όνομα Bulleit Bourbon. Χωρίς πάγο, κόλες και αηδίες. Εσύ και αυτό. Φτάνει και αρκεί.
Παράδειγμα προς αποφυγήν
9) Billionaire’s Margarita
Μπορεί η μαργαρίτα να θεωρείται πιο γυναικείο ποτό, το Billionaire’s Margarita όμως, ξεφεύγει από τους συμβιβασμούς. Ταιριάζει στο προφίλ του πιο «χθες-έπαιζα-τένις-με-τον-Βγενό» τύπου και ορίστε και η συνταγή:
Συστατικά:
5 δόσεις τριμμένο πάγο
1 δόση Jose Cuervo Reserva de la Familia
1/2 δόση Grand Marnier Cuvée du Centenaire
2 δόσεις φρεσκοστυμμένο χυμό lime
1 φέτα λάιμ
Διαδικασία
Βάζετε στο shaker Jose Cuervo Reserva de la Familia, Grand Marnier Cuvée du Centenaire και το χυμό lime. Κουνάτε καλά και το σερβίρετε με τη φέρα του lime! Άρχοντες..
Παράδειγμα προς αποφυγήν:

8 ) A Hole In One
Το επόμενο ποτό, αποτελεί μία σκληρή λύση για τους πιο sport τύπους. Θα σκάσει στο μαγαζί με το πόλο το μλουζάκι, (αν παίζει και πόλο ακόμα καλύτερα (για αυτόν)) και θα παραγγείλει ένα A Hole In One.
Συστατικά
1 και 1/2 δόση Johnnie Walker Red Label
1 κουταλιά της σούπας μέλι
3 δόσεις τσάι χωρίς ζάχαρη
1 μια φέτα λεμόνι
Διαδικασία
Ανακατεύεις το Johnie, το μέλι και το τσάι, σε ένα ποτήρι και το χύνεις μετά μέσα σε ένα ποτήρι με πάγο. Το σερβίρεις με μία φέτα λεμόνι. Ο πιο sport! (σου λέει)
Παράδειγμα προς αποφυγήν:
7) Kamikaze
Ένα…. σφηνάκι (πίνεται τουλάχιστον με αυτόν τον τρόπο) που στο μυαλό μας έχει συνδεθεί με ελληνικό νησί και τουρίστες που γίνονται χάλια, ωστόσο γενικά θεωρείται ποτό για σκληρούς τύπους… Άτομα που τους τρώει η γροθιά τους για ξύλο και ξέρουν κάποιον, που ξέρει κάποιον που μπορεί να μας κάνει μεγάλο κακό.
Συστατικά
1 1/4 δόση Smirnoff  Red Label Vodka
1/4 δόση Triple Sec (είδος λικέρ)
1/4 δόση χυμό λεμονιού
Συνταγή
Απλά και εύκολα, τα βάζουμε στο shaker, τα κουνάμε και τα ρίχνουμε στα ποτήρια..
Παράδειγμα προς αποφυγήν:
6) Buchanan’s En Las Rochas
Αν είσαι καλλιεργημένος, πολυταξιδεμένος και έχεις μία μυρωδιά από διαφορετικές κουλτούρες, τότε το ποτό σου, είναι το Buchanan’s En Las Rochas. Πρόκειται για το απόλυτο ποτό, μετά το βραδινό δείπνο!
Συστατικά
1 1/2 δόση Buchanan’s
Διαδικασία
Βάλε και λίγο πάγο και είσαι έτοιμος.
Παράδειγμα προς αποφυγήν
5) Perfect Pour
Ο χαλαρός τύπος, που βαστά το Perfect Pour του, είναι ο τύπος που θα κρατήσει υπομονετικά το ποτό στο χέρι, στροβιλίζοντας το ποτήρι έτσι ώστε να γευτεί πρώτα το άρωμά του. Θέλει το χρόνο του, γιατί έτσι έχει μάθει να κάνει, με όλα τα πράγματα στη ζωή του, στέλνοντας έτσι και το αντίστοιχο μήνυμα στη γυναίκα που τον συνοδεύει… (σου λέει…)
Συνταγή
1 1/2 δόση johnie walker blue label
Διαδικασία
Βάζεις το Blue Label στο ποτήρι, και καθαρίζεις τον ουρανίσκο σου, με μία γουλιά παγωμένο νερό.
Παράδειγμα – Αποτέλεσμα προς αποφυγήν


4) Black Velvet
Σκοτεινό, εντυπωσιακό και γευστικό. Όχι δεν μιλάω για την ηλιοκαμμένη τύπισσα στο βάθος του μπαρ, μιλάω για το Black Velvet. Το Black Velvet, το παραγγέλνεις, είτε όταν είσαι με πολύ κυριλέ τύπους και θέλεις να δείξεις πως εσύ είσαι λίγο πιο παιδί του λαού από αυτούς, είτε το αντίστροφο. Όταν δηλαδή είσαι με παιδιά του λαού και εσύ θέλεις να το παίξεις λίγο πιο φτάνει-πια-με-τον-Βαλβέρδε-ας-μιλήσουμε-για-ιστιοπλοΐα.
Συστατικά
3/4 Guinness
1/4 Champagne
Διαδικασία
Ρίξε την Guinness σε ένα ψηλό ποτήρι, και συμπλήρωσε με Champagne..
Παράδειγμα προς αποφυγήν

3) Captain & Cola
Μπήκαμε σε πολύ γερή κατηγορία. Πρόκειται για άντρα (προσοχή, όχι νεαρούς ή αγόρια), σοφιστικέ, σίγουρο, αποφασιστικό, με πυγμή, που ξέρει για τη ζωή και η ζωή ξέρει για αυτόν. Captain Morgan Coca λοιπόν…
Συστατικά
1 1/2 δόση Captain Morgan Original Spiced Rum
6 δόσεις Coca Cola
1 φέτα lime
Διαδικασία
Ρίξτε το Captain Morgan σε ένα ποτήρι γεμάτο πάγο και συμπληρώστε με την Κόλα και το lime..
Παράδειγμα προς αποφυγήν
2) Dirty Martini

Ένα ποτό που συνοδεύεται από περιγραφή κλισέ, αλλά έτσι πάει, γιατί έτσι είναι. Απευθύνεται σε λάτρεις του κλασσικού που προσαρμόζονται όμως (ταυτόχρονα) και δεν φοβούνται να δοκιμάσουν καινούρια πράγματα.
Συστατικά
1 1/2 δόση Smirnoff Red Label Vodka
1 σταγόνα χυμό ελιάς
1 ελιά
Διαδικασία
Βάζουμε το Smirnoff μαζί με πάγο και το χυμό ελιάς στο shaker. Χτυπάμε, και το ρίχνουμε σε ποτήρι του Μαρτίνι μαζί με την ελιά.
Παράδειγμα προς αποφυγήν

1) All-Irish Black And Tan
Σύμφωνα λοιπόν με το askmen.com, το All-Irish Black and Tan, είναι το ποτό του άντρα, όπως τον ξέρουμε. Προσιτός και απρόσιτος ταυτόχρονα, συνοδεύεται με πολλές ιστορίες, αλλά κανείς δεν ξέρει ποιος πραγματικά είναι. Ένα ποτό, που σε κάνει να ξεχωρίζεις, αλλά να μην κάνεις τόσο… θόρυβο. Το ΝΟ1 λοιπόν!
Συστατικά
1/2 Smithwick’s Ale
1/2 Guinness Draught
Διαδικασία
Προσθέστε to Smithwick’s Ale και προσθέστε τη Guinnes, ρίχνοντάς την σιγά σιγά, καλύπτοντας την κορυφή του ποτηριού με ένα κουτάλι! ;)
Παράδειγμα προς αποφυγήν:


Σχόλια – Παρατηρήσεις
1) Η δόση=ουγγιά=31,10 γραμμάρια.
2) Προσωπική άποψη. Πέρα από την πλάκα, ο μόνος τρόπος να ξεχωρίσεις, είναι να είσαι ο εαυτός σου. Πιες το ποτό που γουστάρεις και ας τους (μας) να γράφουμε. Εξάλλου το ψεύτικο χρειάζεται πολύ λίγο χρόνο για να αποκαλυφθεί… Μη μασάς λοιπόν και προχώρα.
3) Η λογική στις φωτογραφίες αποφυγής, φαίνεται στο τίτλο της φωτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

backlink

ΔΕΙΤΕ

wibiya widget

Συνολικες προβολες σελιδας

Logo Design by FlamingText.com
Logo Design by FlamingText.com

page rank

Η λίστα ιστολογίων μου