Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Χρονοπρογραµµατίστε την αποστολή posts στο Facebook και στο Twitter αλλά και στα emails σας


Όλα στον καιρό τους






 
Πώς θα σας φαινόταν η ιδέα να γράφατε ένα µήνυµα στο Facebook, στο Twitter ή ακόµα και να γράφατε ένα email και να µην το στέλνατε άµεσα αλλά αργότερα, αυτόµατα και σε µια χρονική στιγµή που έχετε προκαθορίσει; Και πού µπορεί να φανεί χρήσιµο αυτό; Σε πολλές περιπτώσεις. Ίσως γιατί θέλετε να πείτε κάτι στους φίλους σας, όχι όµως τώρα. Οπότε το γράφετε και καθορίζετε να δηµοσιευτεί αργότερα, σε κάποια στιγµή που εσείς, για παράδειγµα, δε θα είστε µπροστά στον υπολογιστή. Ή γιατί θα θέλατε να φαίνεται ότι δραστηριοποιείστε σε ώρες που κάνετε κάτι άλλο και το αντίστροφο. Όποιος, πάντως, και αν είναι ο λόγος, υπάρχει τρόπος να χρονοπρογραµµατίσετε τα µηνύµατά σας, είτε πρόκειται για µηνύµατα του Facebook και του Twitter είτε για κλασικά emails. Εµείς θα σας δείξουµε πώς.

Αυτόµατο update status
Στην προκειµένη περίπτωση θα χρειαστούµε µια δωρεάν υπηρεσία του Web ονόµατιLaterBro [laterbro.com]. Αυτό ανανεώνει αυτόµατα και όποτε του πείτε τα status στο Facebook και στο Twitter. Για να χρησιµοποιήσετε το LaterBro, δε χρειάζεται registration παρά µόνο τα στοιχεία πρόσβασής σας στο Facebook ή στο Twitter. Αφού επιλέξετε την υπηρεσία που σας ενδιαφέρει, µε κλικ στη σχετική περιοχή, πληκτρολογείτε τα στοιχεία πρόσβασής σας και κάνετε κλικ στο Login. Στη συνέχεια θα εµφανιστεί ένα µήνυµα που θα αναφέρει ότι η εφαρµογή LaterBro επιχειρεί να αποκτήσει πρόσβαση στο λογαριασµό σας. Αποδεχτείτε το για να προχωρήσετε παρακάτω.

Στο επόµενο βήµα, αφού επιλέξετε το Facebook, θα εµφανιστεί πάλι ένα µήνυµα που θα σας ρωτά αν το LaterBro µπορεί να κάνει αυτόµατα post στο Wall σας. Αποδεχτείτε το και αυτό –µε κλικ στο Allow– για να προχωρήσετε παρακάτω. Έτσι, θα µπείτε στο κεντρικό µενού ρυθµίσεων. Σε αυτό το σηµείο επιλέγετε τη χρονική ζώνη της γεωγραφικήςπεριοχής που βρίσκεστε [εµείς επιλέξαµε Europe/Athens] και κάνετε κλικ στο Next. Μετά θα φτάσετε στο "ζουµί" της υπόθεσης, όπου σε ένα πεδίο θα µπορείτε να πληκτρολογήσετε το µήνυµά σας [έως 140 χαρακτήρες], αλλά και να καθορίσετε –χρησιµοποιώντας το ενσωµατωµένο ηµερολόγιο– πότε ακριβώς θα θέλατε να εµφανιστεί [εικ. 1]. Αυτό ήταν.

Future Tweets
Εκτός από το LaterBro, και το Future Tweets[futuretweets.com] σας επιτρέπει να ανανεώσετε το status σας στο Twitter αυτόµατα και στη χρονική στιγµή που επιθυµείτε. Και εκτός από το status, µπορείτε να προγραµµατίσετε και άλλα posts, όπως να λέτε αυτόµατα "καληµέρα" στους φίλους σας κάθε πρωί. Για να µπείτε στην υπηρεσία, θα πρέπει να πληκτρολογήσετε τους κωδικούς πρόσβασης στο Twitter, κάνοντας κλικ στο Sign In. Ακολούθως, πατήστε το Allow για να επιτρέψετε την πρόσβαση του Future Tweets στο λογαριασµό σας και είστε έτοιµοι να αρχίσετε τον χρονοπρογραµµατισµό σας. Γράψτε το µήνυµά σας, µε το ποντίκι σύρετε τους δείκτες του ρολογιού στην επιθυµητή ώρα, επιλέξτε την ηµεροµηνία δηµοσίευσης από την περιοχή PublishDay και κάντε κλικ στο Publish [εικ. 2]. To tweet θα ανέβει τη στιγµή που επιλέξατε. Αν το µετανιώσατε και θέλετε να το σβήσετε, κάνετε κλικ στο εικονίδιο του απαγορευτικού σήµατος για να σβηστεί. Αν θέλετε να το επεξεργαστείτε, πατήστε το εικονίδιο του µολυβιού. Kαι µην ξεχάσετε να επιλέξετε τη χρονική ζώνη µε κλικ σταSettings.

Χρονοπρογραµµατισµός emails
Ένας από τους πιο εύχρηστους τρόπους για να χρονοπρογραµµατίζετε την αποστολή emails είναι το DeferredSender [deferredsender.com]. Mετά την εγγραφή σας στην υπηρεσία, το µόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να στείλετε ένα email στη διεύθυνσηdeferred@deferredsender.com, όπου θα αναφέρετε το email σας, τα στοιχεία του αποδέκτη και την ώρα-ηµεροµηνία που θέλετε να γίνει η αποστολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

backlink

ΔΕΙΤΕ

wibiya widget

Συνολικες προβολες σελιδας

Logo Design by FlamingText.com
Logo Design by FlamingText.com

page rank

Η λίστα ιστολογίων μου