Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Freddie Mercury: Γενέθλια του τραγουδιστή και η Google αφιερώνει

Freddie Mercury: Σαν σήμερα πριν 65 χρόνια, στις 5 Σεπτεμβρίου 1945, γεννήθηκε μία μεγάλη μορφή της ροκ και γενικά της παγκόσμιας μουσικής σκηνής.

Η Google σήμερα του αφιερώνει ένα υπέροχο doodle για να τιμήσει τον μεγάλο αυτόν καλλιτέχνη, που τα τραγούδια του ακούγονται ακόμα. Μέσα από το βίντεο που ακολουθεί, βλέπουμε την σύντομη ζωή του τραγουδιστή.

O Freddie Mercury, ήταν Βρετανός τραγουδιστής και μουσικός που φυσικά έγινε διάσημος ως τραγουδιστής και πιανίστας του βρετανικού ροκ συγκροτήματος Queen. Τραγουδιστής, πιανίστας, performer, συνθέτης και στιχουργός που ξεχωρίζει.

Ο Φρέντι Μέρκιουρι θεωρείται από τις πιο κορυφαίες προσωπικότητες της μουσικής σκηνής παγκοσμίως και ξεχωρίζει για την καλλιτεχνική του τόλμη και έμπνευση. Άλλωστε ο ίδιος συνήθιζε να λεει : " Δεν θα γίνω ένα ροκ αστέρι αλλά ένας θρύλος"!
Ακούστε μερικά από τα υπέροχα τραγούδια του:







Ο Μέρκιουρι γεννήθηκε ως Φαρόκ Μπουλσάρα (Farrokh Bulsara) στη Ζανζιβάρη  Οι γονείς του είχαν καταγωγή από την Ινδία. Η οικογένεια είχε μεταναστεύσει στη Ζανζιβάρη για να μπορέσει να συνεχίσει ο πατέρας του την εργασία του στο βρετανικό αποικιακό γραφείο.

Το παρατσούκλι «Φρέντι» τον ακολούθησε και στο Λονδίνο μετά την μόνιμη εγκατάστασής τους λόγω ταραχών.

Τον Απρίλιο του 1970 ιδρύει τους Queen

Λίγο μετά από την ίδρυση των Queen ο «Φρέντι» Μπουλσάρα πήρε το καλλιτεχνικό όνομα «Mercury, το ρωμαϊκό αντίστοιχο του αγγελιοφόρου των θεών των αρχαίων Ελλήνων, τον Ερμή. Σύμφωνα με τον Μπράιαν Μέι υπάρχει σχέση με το κομμάτι του Μέρκιουρι My Fairy King από το πρώτο άλμπουμ των Queen. Αυτό περιέχει τον ακόλουθο στίχο: «Mother Mercury, look what they've done to me, I cannot run I cannot hide.» Αφού ηχογραφήθηκε το κομμάτι ο Φρέντι Μπουλσάρα ρωτήθηκε εάν η «Mother Mercury» του τραγουδιού αναφέρεται στην μητέρα του και αυτός απάντησε: «Yes, and from now on I'll be Freddie Mercury.»

Ο Freddie λόγω του επιδεικτικού στιλ του και της αδιαμφισβήτητα υπέροχης φωνής του, κατάφερε να είναι ο frontman του συγκροτήματος. Δεν έγραφε τραγούδια πάνω σε ένα συγκεκριμένο είδος μουσικής. Το ρεπερτόριο του περιλάμβανε rock, operatic rock, progressive rock, heavy metal, όπερα, βαλς, vaudeville, κ.λ.π. Έπαιζε πιάνο, κιθάρα, πλήκτρα και συνθεσάιζερ.

Ο Freddie κρατούσε την προσωπική του ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και ποτέ δεν δήλωσε επίσημα πως ήταν bisexual. Είχε σχέση με την Mary Austin με την οποία και συζούσε για 6 χρόνια. Η σχέση τους πήρε άλλον χαρακτήρα και η αγάπη που τους έδενε συμβιβάστηκε στην καινούρια πραγματικότητα.

Οι φήμες ότι ο Μέρκιουρι πάσχει από AIDS κυκλοφορούσαν πολύ έντονα αν και ο ίδιος τις διέψευδε. Το 1989, οι Queen επανέρχονται με το άλμπουμ The miracle. Ο Μέρκιουρι αν και είναι πολύ δυναμικός κι ενεργητικός στα video clips, είναι εμφανής η διαφορά στην εμφάνιση του: αραιωμένα μαλλιά και αρκετά αδυνατισμένος. Οι Queen δεν κάνουν καμία περιοδεία για να προωθήσουν το άλμπουμ τους από το οποίο προέκυψαν οι επιτυχίες I want it all, Breakthru και The Invisible Man.

Το 1991 το συγκρότημα δημιουργεί το τελευταίο του άλμπουμ με τίτλο Innuendo. Το τελευταίο τραγούδι είναι το διαχρονικό The show must go on, του οποίου οι στίχοι φανερώνουν ότι ο Μέρκιουρι γνώριζε πως δεν θα ήταν για πολύ καιρό ακόμη στη ζωή. Τα video clips του του Innuendo ήταν επεξεργασία παλιότερων video εκτός από τα These are the days of our lives και I'm going slightly mad τα οποία είναι ασπρόμαυρα και ο Μέρκιουρι αποστεωμένος και αδύναμος.

Καθώς η κατάσταση του Φρέντι Μέρκιουρι χειροτέρευε, οι φήμες γινόταν ακόμη πιο έντονες. Στις 23 Νοεμβρίου του 1991 ο τραγουδιστής κάνει ανακοίνωση στον τύπο που είχε κατασκηνώσει έξω από το σπίτι του στο Κένσινγκτον στο Λονδίνο, ότι πάσχει από AIDS. Ένα εικοσιτετράωρο αργότερα πεθαίνει στο σπίτι του.
Όλο το διάστημα ήταν κοντά του οι γονείς του, η Mary Austin (πρώην σύντροφός του) και ο σύντροφος του τα τελευταία 6 χρόνια της ζωής του, Jim Hutton.

διαχρονικές επιτυχίες We will rock you και We are the champions., Another one bites the dust,, The show must go on

Πέθανε στις 24 Νοεμβρίου 1991, σε ηλικία 45 χρονών,
madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

backlink

ΔΕΙΤΕ

wibiya widget

Συνολικες προβολες σελιδας

Logo Design by FlamingText.com
Logo Design by FlamingText.com

page rank

Η λίστα ιστολογίων μου