Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

9 πραγματικές και ψεύτικες αφροδισιακές τροφές


Όλοι έχουμε ακούσει φήμες για τις αφροδισιακές ιδιότητες κάποιων τροφών. Σε κάποιες από αυτές, η αφροδισιακή δράση βασίζεται απλά σε ιστορίες και μύθους που πέρασαν μέσω της παράδοσης από γενιά σε γενιά.
Ωστόσο υπάρχουν τροφές που μπορούν να δράσουν ενισχυτικά στην σεξουαλική δραστηριότητα. "Η δίαιτα παίζει σημαντικό ρόλο στην σεξουαλική δραστηριότητα, συμπεριλαμβανομένης και της σεξουαλικής επιθυμίας", λέει η Debby Herbenick, PHD, βοηθός διευθυντή στο κέντρο για την προώθηση της σεξουαλικής υγείας στο πανεπιστήμιο της Ιντιάνα των ΗΠΑ.
Τροφή 1η: Στρείδια
Φήμη: Αλήθεια.
 
"Τα στρείδια περιέχουν υψηλά επίπεδα ψευδαργύρου. Ο ψευδάργυρος διεγείρει την παραγωγή της ορμόνης τεστοστερόνης, μια βασικής ορμόνης για την σεξουαλική επιθυμία", λέει η Jessica Baye, διαιτολόγος και κλινική διατροφολόγος στο ιατρικό κέντρο MCGHealth στην Augusta των ΗΠΑ.
Τροφή 2η: Μπανάνες.
Φήμη: Μύθος.
 
Ίσως να έχετε ακούσει για τις διεγερτικές ιδιότητες της μπανάνας αλλά δυστυχώς αυτό είναι μόνο ένας μύθος, όπως μας λέει ο Pepper Schwartz, PhD, ψυχολόγος με έδρα το Seattle και επικεφαλής ειδικός σχέσεων για τον δικτυακό τόπο PerfectMatch.com.
"Υπάρχει μια ολόκληρη σχολή σκέψης για πράγματα που έχουν το σχήμα των γεννητικών οργάνων και τις υποτιθέμενες διεγερτικές τους ιδιότητες αλλά, όσον αφορά τουλάχιστον το συγκεκριμένο φρούτο, δεν υπάρχει καμιά διεγερτική αξία στα συστατικά της".
Τροφή 3η: Φύτρο σιταριού.
Φήμη: Αλήθεια.
 
Το φύτρο του σιταριού είναι μια υπέροχη πηγή βιταμίνης Ε, η οποία θα μπορούσε να βοηθήσει στο κρεβάτι. "Η βιταμίνη Ε συχνά αποκαλείται ως η κύρια βιταμίνη του σεξ", λέει ο Lauri Grossman, πρόεδρος του τμήματος ιατρικών και ανθρωπιστικών σπουδών του Αμερικανικού ιατρικού κολεγίου ομοιοπαθητικής. "Είναι ένα ισχυρό αντιγηραντικό αντιοξειδωτικό που προστατεύει τις κυτταρικές μεμβράνες από την ζημιά που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες και είναι απαραίτητη για την σύνθεση των ορμονών". Επιπλέον βοηθάει το γυναικείο σώμα να ισορροπεί τα οιστρογόνα. Μεγάλες ποσότητες οιστρογόνων μπορούν να προκαλέσουν PMS (προεμμηνορροϊκό σύνδρομο), άγχος, πρηξίματα, πονοκεφάλους, μυϊκούς πόνους και μεταβολές στην διάθεση, όλα δηλαδή τα προβλήματα που είναι εμπόδιο στην σεξουαλική επιθυμία της γυναίκας.
Τροφή 4η: Αβοκάντο.
Φήμη: Μύθος.
Σύμφωνα με τον μύθο, οι Αζτέκοι αναφερόταν στο δένδρο του αβοκάντο ως "δέντρο όρχεων" και η παράδοση συσχέτισε το φρούτο αυτό με την αυξημένη λίμπιντο. Υπάρχει κάποια αλήθεια σε αυτό? "Λυπάμαι γι'αυτό που θα πω αλλά είναι ένας μύθος" λέει η Dr. Schwartz. "Δεν υπάρχει τίποτε που να δηλώνει ότι τα αβοκάντο μπορούν να κάνουν κάτι περισσότερο για την σεξουαλική διάθεση". Μπορεί να περιέχουν βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία αλλά πρέπει να καταναλώσουμε μεγάλες ποσότητες για να έχουμε κάποιο αποτέλεσμα.
Τροφή 5η: Σοκολάτα.
Φήμη: Αλήθεια. 
 
"Η σοκολάτα έχει μια πληθώρα ιδιοτήτων που την κατατάσσουν στην κατηγορία των αφροδισιακών" λέει η Baye. "Επειδή είναι υψηλής περιεκτικότητας σε λίπη και ζάχαρη, συχνά θεωρείται απαγορευτική για κατανάλωση. Σε κάποιους ανθρώπους η σοκολάτα προκαλεί μια έκρηξη ενδορφινών και ένα αίσθημα ευφορίας."
Η σοκολάτα περιέχει επίσης την τριπτοφάνη, ένα βασικό αμινοξύ που παίζει ρόλο στην παραγωγή της σεροτονίνης. "Αυξημένα επίπεδα σεροτονίνης σχετίζονται με το αίσθημα της χαλαρότητας και της ικανοποίησης".
Τροφή 6η: Σπόροι κολοκύθας.
Φήμη: Μύθος.
 
Ίσως να έχετε ακούσει τις φήμες που λένε ότι οι σπόροι της κολοκύθας είναι το Βιάγκρα της φύσης για τις γυναίκες. Μπορεί να έχουν μια καλή περιεκτικότητα σε μαγνήσιο και σίδηρο αλλά πέραν τούτου... τζίφος. "Δεν υπάρχουν επιστημονικά δεδομένα που να επαληθεύουν αυτόν τον μύθο" λέει η Dr. Schwartz.
Τροφή 7η: Καυτερές πιπεριές τσίλι.
Φήμη: Αλήθεια. 
 Μπορούν τα καυτερά φαγητά να ανεβάσουν την λίμπιντο? Ναι, λέει η Dr. Schwartz. "Οτιδήποτε προκαλεί την διαδικασία της εφίδρωσης, είτε είναι στις παλάμες είτε στο μέτωπο, την προκαλεί παντού. Οι πικάντικες τροφές, όπως οι καυτερές πιπεριές, κάνουν εντονότερη την κυκλοφορία του αίματος και αυτό είναι με τη σειρά του βασικό για να ξεκινήσει η διαδικασία της διέγερσης".
Τροφή 8η: Σαμπάνια.
Φήμη: Αλήθεια.
  
Είναι αλήθεια ότι τα αλκοολούχα ποτά μειώνουν τις αναστολές αλλά αυξάνουν την σεξουαλική επιθυμία? Τα περισσότερα όχι, λέει η Dr. Schwartz, η οποία επισημαίνει ότι πολλά αλκοολούχα ροφήματα στην πραγματικότητα έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα. Θα σας δώσουν μια ώθηση αλλά γρήγορα θα σας αφήσουν με ελάχιστη ενέργεια ή απώλεια αιματικής ροής η οποία είναι απαραίτητη για την διέγερση. Η σαμπάνια, ωστόσο, είναι εξαίρεση. "Η σαμπάνια είναι το τέλειο διεγερτικό ποτό. Λόγω του διοξειδίου του άνθρακα, δεν χρειάζεται να πιείτε τόσο πολύ ώστε να νιώσετε τις επιδράσεις του αλκοόλ".
Τροφή 9η: Αμύγδαλα.
Φήμη: Μύθος.
Σύμφωνα με την παράδοση, η μυρωδιά του αμύγδαλου προκαλεί ερωτισμό στις γυναίκες, αλλά αυτό καλύτερα να το αφήσουμε για τα παραμύθια, λέει η Dolores Kent, MD, γυναικολόγος και εκπαιδευμένη στην κοσμητική χειρουργική.
Ωστόσο υπάρχουν και κάποια ενδιαφέροντα νέα. Ένα συστατικό στα αμύγδαλα ίσως είναι ευεργετικό για την συνολική σεξουαλική επιθυμία. "Τα αμύγδαλα περιέχουν L-αργινίνη, ουσία που βρίσκεται σε κάποιες ιατρικές κρέμες και τζελ και τα οποία εφαρμόζονται στα γεννητικά όργανα για αύξηση της διέγερσης". Αν και δεν είναι ξεκάθαρο πόσα αμύγδαλα πρέπει να φάτε για να έχετε το ίδιο αποτέλεσμα με τις κρέμες, η Dr. Kent λέει ότι δεν θα πείραζε να καταναλώνατε λίγα αμύγδαλα για κολατσιό που και που στο όνομα του καλύτερου σεξ (και υγείας φυσικά).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

backlink

ΔΕΙΤΕ

wibiya widget

Συνολικες προβολες σελιδας

Logo Design by FlamingText.com
Logo Design by FlamingText.com

page rank

Η λίστα ιστολογίων μου