Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Τετράγωνα δέντρα βόρεια της Διώρυγας του Παναμά!



Λίγα χιλιόμετρα βόρεια της Διώρυγας του Παναμά ζώνη είναι η κοιλάδα της "Πλατείας Δένδρων" ένα μοναδικό τουριστικό αξιοθέατο, όπου τα δέντρα της οικογένειας Cottonwood έχουν ορθογώνιους κορμούς.

Το φαινόμενο αυτό είναι μοναδικό σε ολόκληρο τον κόσμο και αυτή η ομάδα δέντρων τετράγωνου σχήματος μεγαλώνουν σε μια κοιλάδα που δημιουργήθηκε από τις στάχτες ενός τεραστίου...
ηφαιστείου, του El Valle de Anton. Καθώς έχουν σκληρές γωνίες ορθογωνίου, οι κορμοί των δέντρων της πλατείας έχουν προκαλέσει αμηχανία στους τουρίστες και τους επιστήμονες για αρκετά χρόνια. Ειδικοί από το Πανεπιστήμιο της Φλόριντα πήραν δενδρύλλια από τα μυστηριώδη δέντρα για να δουν αν θα διατηρήσουν τα ίδια χαρακτηριστικά σε ένα διαφορετικό περιβάλλον, και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το τετράγωνο σχήμα τους πρέπει να έχει κάτι να κάνει με παράγοντες που υπάρχουν αποκλειστικά και μόνο στην κοιλάδα στην οποία μεγαλώνουν. Στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η αιτία αυτού του περίεργου φαινομένου είναι βαθιά ριζωμένη στα δέντρα φαίνεται από το γεγονός ότι οι δακτύλιοι των δέντρων, που αντιπροσωπεύουν την ανάπτυξή τους, είναι επίσης τετραγωνικοί.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό..


koulo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

backlink

ΔΕΙΤΕ

wibiya widget

Συνολικες προβολες σελιδας

Logo Design by FlamingText.com
Logo Design by FlamingText.com

page rank

Η λίστα ιστολογίων μου