Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Καν’ της Κλικ: Για να μην κάνεις άκυρο post στο online προφίλ της, διάβασε παρακάτω...




Πιστεύεις ότι τα ηλεκτρονικά «γραφεία συνοικεσίων» είναι για τους απελπισμένους;Σε διαψεύδει το 20% των Αμερικανών, που ισχυρίζεται ότι εκεί βρήκε το άλλο του μισό. Εκτός από τη διευκόλυνση της γνωριμίας λένε ότι το Ιντερνετ επιταχύνει και τις διαδικασίες. Δεν είναι τυχαίο ότι το 1/3 των γυναικών που μπαίνει σε διαδικτυακή σχέση καταλήγει στο κρεβάτι από το πρώτο ραντεβού. Το ζήτημα είναι να αντέξεις τα προκαταρκτικά, γιατί, όπως φαίνεται... το 97% των αντρών βγαίνει από το παιχνίδι μετά από ένα τρίμηνο. «Ενα πολύ μικρό ποσοστό διαπιστώνει τα αποτελέσματα» λέει ο Scott Valdez, διευθυντής του virtualdatingassistants.com. Μάθε τι πρέπει να κάνεις, ώστε να είσαι στο υπόλοιπο 3% που δεν ξέρει ποια να πρωτοδιαλέξει.
 
Γίνε image maker
Το ότι οι γυναίκες δεν είναι τόσο επιφανειακές όσο οι άντρες και σπανίως κολλούν στην εξωτερική εμφάνιση δεν σημαίνει ότι είναι και τυφλές. Γι’ αυτό πρέπει να επιλέξεις με προσοχή τη φωτογραφία που θα βάλεις στο προφίλ σου. «Τα περισσότερα άτομα που κάνουν online dating, συμπεριλαμβανομένων των γυναικών, κοιτάζουν τη φωτογραφία του αποστολέα πριν αποφασίσουν αν θα διαβάσουν ένα μήνυμα ή όχι» λέει η Laurie Davis, δημιουργός του www.eflirtexpert.com.
Φόρα το καλό σου πρόσωπο. Η εφαρμογή «mybestface» του www.okcupid.com θα σε βοηθήσει να επιλέξεις την ιδανική φωτογραφία για online γνωριμίες. Στην πραγματικότητα, η επιλογή θα γίνει από τους χρήστες του συγκεκριμένου site, που, αφού θέσουν σε ψηφοφορία τις φωτογραφίες σου, θα καταλήξουν στις 4-7 καλύτερες. «Είσαι τόσο ωραίος όσο η χειρότερη φωτογραφία» επισημαίνει ο Valdez. Γι’ αυτό πρέπει να εξασφαλίσεις την καλύτερη δυνατή ποιότητα. Να θυμάσαι ότι οι κακές φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης συγκεντρώνουν περισσότερες ψήφους από τις καλές φωτογραφίες χαμηλής ανάλυσης.
 
Κράτα ιστορικό περιήγησης 
Τα sites γνωριμιών κατακλύζονται από άντρες που χρησιμοποιούν πολλά επίθετα και κάνουν πολλά likes. Μόνο που οι γυναίκες ανταποκρίνονται περισσότερο σε αφηγήσεις, εικόνες και συναισθήματα. Αν θες λοιπόν να ξεχωρίσεις μες στο πλήθος, δοκίμασε κάτι από τα παρακάτω:
Γίνε περιγραφικός. Αυτή είναι η συμβουλή της Kate Houston, δημιουργού του trysweettalk.com, που αναλαμβάνει τη συγγραφή κειμένων για ηλεκτρονικά προφίλ. Σου αναφέρει τι έγραψε για έναν πελάτη της μουσικό: «Οταν ήμουν μικρός, έπαιρνα την τρομπέτα μου κι έπαιζα Louis Armstrong και What a Wonderful World. Εκανα τη μητέρα μου να κλαίει. Τόσο χάλια το έπαιζα! Να που κατέληξα επαγγελματίας μουσικός».
Γίνε συγκεκριμένος. Ο Dan Abelon, ένας από τους ιδρυτές του speeddate.com και πρόεδρός του, σε συμβουλεύει να δίνεις σαφές στίγμα του τι κάνεις και τι σου αρέσει. Αντί να πεις ένα «μου αρέσει το clubbing», σε παροτρύνει να πεις «τα Σαββατοκύριακα συχνάζω στο τάδε κλαμπ». «Βοηθάει να σπάσει ο πάγος» σου επισημαίνει «ιδίως αν κι εκείνη κάνει το ίδιο».
Γίνε αυθεντικός. Ξεγελάς τον εαυτό σου εάν πιστεύεις ότι οι γυναίκες είναι παθητικές και δεν το πολυψάχνουν. «Το πρώτο πράγμα που κάνουν είναι να γκουγκλάρουν το όνομά σου, για να αποκτήσουν εικόνα του ποιος είσαι» λέει η Eva Ritvo, ψυχίατρος και ειδική σε θέματα σχέσεων. «Αν το προφίλ σου στο Facebook δεν συμφωνεί με το προφίλ σου στο match.com, ξέχνα την» καταλήγει. Ωστόσο, οι γυναίκες έχουν την τάση να «μαγειρεύουν» τα στοιχεία του προφίλ τους. Από έρευνα του MIT-University of Chicago προκύπτει ότι η μέση γυναίκα-επισκέπτρια κάποιου site γνωριμιών γράφει ότι ζυγίζει λιγότερο από τη μέση συνομήλική της. Στα 20 κρύβει περίπου 3 κιλά, στα 30, 8 κιλά και στα 40, 9!
 
Πάτα refresh
Υπάρχουν τρεις λόγοι για να αλλάζεις τακτικά τις φωτογραφίες και τις πληροφορίες στο προφίλ σου. Ο πρώτος είναι ότι δείχνοντας διαφορετικές οπτικές γωνίες της προσωπικότητάς σου διευρύνεις την γκάμα των γυναικών στις οποίες απευθύνεσαι. Ο δεύτερος είναι ότι αυξάνεις τις πιθανότητες να σου απαντήσει κάποια, που μέχρι πριν σε έβρισκε αδιάφορο. «Μπορεί να φανείς εντελώς διαφορετικός κι ελκυστικός» εξηγεί η Davis. Ομως ο πιο σημαντικός λόγος να ανανεώνεις το προφίλ σου είναι ο τρίτος: μπαίνεις ξανά στο παιχνίδι, αφού κάθε φορά που αλλάζεις τα δεδομένα σου βγαίνεις στην κορυφή των αποτελεσμάτων της αναζήτησης. «Διαπιστώσαμε ότι οι πελάτες μας δέχονταν τετραπλάσιες επισκέψεις στο προφίλ τους κάθε φορά που το αλλάζαμε» λέει ο Valdez και σχολιάζει: «Είναι σαν να είσαι ανάμεσα στα πρώτα αποτελέσματα του google search». Ετσι όσο βαρετό κι αν σου φαίνεται να κάνεις διαρκώς μικρές αλλαγές στο προφίλ σου, η προσέλκυση του ενδιαφέροντος θα είναι μεγάλη. Σου το επιβεβαιώνουν και οι άνθρωποι του virtualdatingassistants.com, που έχουν διαπιστώσει ότι έχεις 78% περισσότερες πιθανότητες να σου απαντήσει αν προηγουμένως έχει μπει στο προφίλ σου.
 
Αναθεώρησε τα αγαπημένα σου 
Η Davis σε παροτρύνει να σκεφτείς ότι η πρώτη γυναίκα που προσεγγίζεις εσύ είναι η πρώτη που δέχεται το ενδιαφέρον των περισσότερων αντρών. Από το Ok Cupid προκύπτει ότι τα 2/3 των αντρικών μηνυμάτων απευθύνονται στο 1/3 των πιο όμορφων γυναικών, οι οποίες φυσικά δεν είναι πολύ πιθανό να απαντήσουν. Αντιθέτως, ένα κλικ πιο πέρα στα αποτελέσματα (καμιά δεκαριά άτομα μακριά) θα εντοπίσεις γυναίκες, που ίσως δεν είναι τόσο εντυπωσιακές, αλλά είναι διαθέσιμες και δεκτικές. Για να αυξήσεις περισσότερο τις πιθανότητές σου, διεύρυνε λίγο και το όριο της ηλικίας. «Τα 2/3 των αντρών-επισκεπτών μας δεν ψάχνουν για γυναίκες μεγαλύτερες από εκείνους, διαπιστώνει ο Sam Yagan, γενικός διευθυντής του Ok Cupid. «Ομως οι 35χρονες αναζητούν κάποιον από 30-50, που σου αφήνει μεγάλο περιθώριο». Επίσης, μπορείς να εκμεταλλευτείς και τα social media, όπου ο κόσμος είναι πιο χαλαρός. «Υπάρχουν εκατομμύρια γυναίκες στο Facebook και δεν ψάχνουν απαραίτητα για άντρα, οπότε αυτομάτως δεν έχεις μεγάλο ανταγωνισμό» λέει ο Jordan Harbinger, ένας από τους ιδιοκτήτες του theartofcharm.com. Πρόκειται για εταιρεία που βοηθάει τους άντρες να είναι πιο κοινωνικοί και να έχουν καλύτερα αποτελέσματα στα ραντεβού τους. «Εχετε κοινούς φίλους; Τότε μπορείς να της κάνεις add» καταλήγει. 
 
Στείλε το σωστό μήνυμα
Η μεγαλύτερη γκάφα είναι να γίνεις χαζοχαρούμενος ή κάφρος στα e-mail και τις online συζητήσεις σας. «Μου τη δίνουν τα ορθογραφικά λάθη και οι άντρες που γράφουν LOL κι άλλα τέτοια» λέει η Κατερίνα, 30. Μαζί της συμφωνούν και τα αποτελέσματα της μελέτης του Ok Cupid. Ακόμα και όταν χρησιμοποιείς επίθετα, όπως «σέξι» και «όμορφη», το ποσοστό των απαντήσεων μειώνεται κατά 10%. Ενώ οι συντομογραφίες, του τύπου U (you), R (are) και LUV (love), τις περιορίζουν έως και 25%. «Από τα χειρότερα λοιπόν που μπορείς να γράψεις είναι URSexy» λέει ο Yagan και καταλήγει: «Οι γυναίκες δεν θέλουν ηλίθιους». 
Πες το καθαρά. Οσο δελεαστικό κι αν είναι να απαντήσεις με ένα χαμόγελο, η Davis σε προειδοποιεί: «Το εκλαμβάνει σαν να βαριέσαι και της δείχνει ότι δεν τη θες και πολύ. Γι’ αυτό θα πρέπει να της γράψεις κάτι. Μη διανοηθείς όμως να συνδυάσεις ένα νεύμα με ένα μήνυμα. Είναι σαν να της απαντάς μόνο με κεφαλαία γράμματα» λέει. 
Μην κρύβεσαι. Είναι εύκολο να καταλάβει κάποιος τις προθέσεις σου στις 12.00 τα μεσάνυχτα μέσα σε site γνωριμιών. «Είναι το ιντερνετικό ισοδύναμο του SMS σε κατάσταση μέθης». 
 
Πάρε το σωστό μήνυμα
Τα νούμερα παίζουν σημαντικό ρόλο στις διαδικτυακές σχέσεις. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει ο Andrew Fiore, κοινωνικός ψυχολόγος. Από μελέτη του φαίνεται ότι για να υπολογίσεις τον αριθμό των εισερχόμενων μηνυμάτων σου, θα πρέπει να μετρήσεις τα απεσταλμένα. Βέβαια, μια γυναίκα βρίσκει δεκάδες λόγους να μην απαντήσει, γι’ αυτό δεν χρειάζεται να απελπίζεσαι και να χάνεις την αυτοπεποίθησή σου. «Γράφε σκεπτόμενος ότι θα απαντήσει. Είσαι ο κυνηγός και τις έχεις όλες απέναντί σου» λέει o Valdez.
Πρόσεξε τις λεπτομέρειες.Στα εισερχόμενά της έχει πολλά μηνύματα, του τύπου «τι γίνεται;», γι’ αυτό στείλε κάτι πιο εμπνευσμένο. Πάρε ιδέες από την περιγραφή στο προφίλ της. «Αν, για παράδειγμα, λέει ότι η σπεσιαλιτέ της είναι τα λαζάνια, γράψε ως θέμα “Η μάχη των λαζανιών”» λέει η Davis. «Το μήνυμά σου πρέπει να είναι σύντομο και να περιλαμβάνει μία ερώτηση για να συνεχιστεί η κουβέντα» συμπληρώνει ο Russ Ruggles, δημιουργός του onlinedatingmatchmaker.com. 
 
Σκέψου πριν κάνεις log-out
Αφού σου απαντήσει σε κάνα δυο μηνύματα, θα είναι σαν να έχεις φτάσει στο μέσο της διαδρομής για το πρώτο ραντεβού σας. Τη δεδομένη στιγμή πρέπει να παραμείνεις cool και να επιστρατεύσεις το χιούμορ σου. Τι σημαίνει αυτό; Ζήτησέ της να βγείτε χωρίς να φλυαρείς. Το σημαντικό είναι να μην αναφέρεις τη λέξη ραντεβού, αλλά να της πεις για μία απλή συνάντηση. Θα μπορούσες, ας πούμε, να την προσκαλέσεις σε κάτι, που, ούτως ή άλλως, προγραμμάτιζες να κάνεις, π.χ. να πας σε μια θεατρική παράσταση. «Ετσι θα έχει την ευκαιρία να κρυφοκοιτάξει στον κόσμο σου, δεν θα είναι πιεσμένη να πάει καλά το ραντεβού και αν δεν προκύψει κάτι μεταξύ σας, θα έχετε περάσει καλά» λέει ο Harbinger. Ακόμα όμως κι αν τα πράγματα εξελιχθούν όπως θα ήθελες, θα πρέπει να θυμάσαι ότι ο τύπος που την κέρασε  ένα σφηνάκι στο μπαρ, θα είναι πάντα ένα βήμα πιο μπροστά από σένα. Είσαι σίγουρος ότι αξίζει τον κόπο; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

backlink

ΔΕΙΤΕ

wibiya widget

Συνολικες προβολες σελιδας

Logo Design by FlamingText.com
Logo Design by FlamingText.com

page rank

Η λίστα ιστολογίων μου