Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Όταν η μόδα συνιστά το τζιν..



Τα πάντα μπορεί να αλλάξουν στη μόδα, τα πάντα μπορούν να βγουν εκτός κάποιες σεζόν και να επανέλθουν παραλλαγμένα αργότερα, ποτέ μα ποτέ όμως δεν πρόκειται να σταματήσουμε να φοράμε τζιν.
Το μοναδικό αυτό φαινόμενο στα υφάσματα εφευρέθηκε το 1873 από τους Jacob Davis και Levi Strauss, μετανάστες στην Αμερική από τη Ρίγα της Λετονίας ο πρώτος και από το Μπούτενχαιμ της Γερμανίας ο δεύτερος. Οι δυο τους ξεκίνησαν με εντελώς διαφορετικά επιχειρηματικά πλάνα. Ο μεν Strauss εργαζόταν στην οικογενειακή επιχείρηση δημητριακών και ξηράς τροφής, ο δε Davis σε επιχείρηση που έραβε ρούχα, τέντες και κουβέρτες για άλογα. 

Το 1872 οι δυο τους συνεργάζονται και δημιουργούν ιδιαίτερα ανθεκτικά εργατικά παντελόνια με γυρωτικούς ήλους (ειδικά περτσίνια) για να στερεώνονται καλύτερα οι τσέπες. Το πρώτο τζιν έχει μόλις γεννηθεί.
Το 1935 το αμερικανικό Vogue παρουσιάζει το πρώτο LeviΆs για γυναίκες, ενώ το πρώτο ανδρικό τζιν πουλήθηκε 1,25 δολάρια. Το 1950 παιδιά του γυμνασίου ενσωματώνουν το τζιν στην γκαρνταρόμπα τους, ως σύμβολο αυτοπροσδιορισμού, θέλοντας φορώντας το να δείχνουν μεγαλύτεροι και πιο ατίθασοι απέναντι στους γονείς τους που δεν είχαν ξεκινήσει ακόμα να το φορούν.

Μία δεκαετία αργότερα αρχίζουν να δημιουργούνται διαφορετικά στυλ τζιν παντελονιών: κεντημένα, καμπάνες, ζωγραφισμένα, ενώ στη δεκαετία του Ά80 αναλαμβάνουν την παραγωγή του οι μεγαλύτεροι σχεδιαστές, χρίζοντάς το fashion item. Στα 90Άs το τζιν αλλάζει χρώμα και μορφή, ενώ γίνονται πολύ δημοφιλή τα second-hand vintage jeans.

Οι νέοι στρέφονται σε άλλα καταστήματα που το πουλούν και οι δουλειές της Levi Strauss & Co. αρχίζουν να «πέφτουν». Το 2000 το κλασικό τζιν επαναπροσδιορίζεται από τους σχεδιαστές, απελευθερώνεται από κάθε κοινωνικό και δημιουργικό περιορισμό, συναντάται παντού και πάντα και μπορεί να κοστίσει ακόμα και μια μικρή περιουσία.

Φόρεσε κι εσύ το αγαπημένο σου τζιν, ένα «Old Time Classic» ρούχο που απαιτεί η μόδα!
All Star - Το απόλυτα διαχρονικό στυλ παπουτσιών
Αναφερόμενοι στα All Star  το πρώτο πράγμα που σκεφτόμαστε είναι πως πρόκειται αναμφισβήτητα για το απόλυτα διαχρονικό στυλ παπουτσιών που σίγουρα δεν έχει λείψει από καμία γκαρνταρόμπα.
Τα All Star έφεραν την επανάσταση στον χώρο της άθλησης, της μόδας, της μουσικής και της ιδεολογίας. Αν και αρχικά έβγαιναν  μόνο σε μαύρο, δεν άργησε να κυκλοφορήσει και σε άλλα χρώματα και σχέδια. Μεγάλο ρόλο στην προώθηση των Converse έπαιξε και το Hollywood, αφού ηθοποιοί και άλλοι celebrities έδειξαν την προτίμησή τους.

Πρόκειται για ένα στυλ παπουτσιών άνετο, καθημερινό για όλες τις στιγμές που θα το βρει κανείς σε απίστευτα χρώματα και σχέδια.

Βάλτε κι εσείς στη συλλογή σας ένα από τα πολλά σχέδια των All Star για μοναδικές trendy εμφανίσεις
Triumph Bonneville 50th Anniversary
Με αφορμή τα 50 χρόνιας παρουσίας στο χώρο της κατασκευής Μοτοσυκλετών η Triumph παρουσίασε μια επετειακή Bonneville. Το νέο αυτό μοντέλο θα είναι συλλεκτικό καθώς θα κατασκευαστούν μόνο 650 Bonneville 50th Anniversary υπογεγραμμένες από τον John Bloor, τον ιδιοκτήτη της εταιρείας.

Η ανάγκη του ανθρώπου για κάτι καινούριο, διαφορετικό αλλά πάντα με τη μαγεία του κλασσικού και μακριά από τα τερτίπια της μόδας, οδήγησε την Triumph στην κατασκευή αυτής της μοτοσυκλέτας.

Μια μοτοσυκλέτα που μας γυρνάει πίσω στο παρελθόν, στον κόσμο του «κλασσικού» και της απλότητας!
«Κλασσικές αξίες» που μένουν αναλλοίωτες με το πέρασμα του χρόνου!

Το αυτοκίνητο του λαού!
Ο γνωστός σε όλους "σκαραβαίος" είναι, αν όχι το πιο επιτυχημένο αυτοκίνητο, σίγουρα ανάμεσα στα πρώτα. Ξεκίνησε την παραγωγή του το 1938 και από τότε συνέχισε μέχρι πολύ πρόσφατα. Σε κάποιες χώρες μάλιστα συνέχισε μέχρι το 2003, το 1997 κυκλοφόρησε και το "New Beetle". Όμως, προτού γίνει μόδα και αποτελέσει διαχρονική αξία, ο Σκαραβαίος έκανε εφικτό το όνειρο της αυτοκίνησης για πολλές οικογένειες, και στις δυο πλευρές του Ατλαντικού, οι οποίες δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν μεγαλύτερο όχημα. Παράλληλα, αποτέλεσε "δεύτερο αυτοκίνητο" για πολλές περισσότερες. Όλα ξεκίνησαν στα τέλη του καλοκαιριού του 1933, όταν ο Ferdinand Porsche βρέθηκε στο ξενοδοχείο Kaiserhof στο Βερολίνο για μια συνάντηση με τον δικτάτορα.

Ο Πόρσε είχε εξαιρετική φήμη ως μηχανικός, έχοντας ήδη διατελέσει επικεφαλής στο τμήμα μηχανικών της Daimler-Benz. Ο Χίτλερ ανέλυσε στον Πόρσε τα σχέδιά του για ένα αυτοκίνητο. Θα έπρεπε να είναι μικρό, ίσως τεσσάρων θέσεων, με αξιόπιστη μηχανή, να καίει 40 μίλια ανά γαλόνι βενζίνης. Το 1933, ο Χίτλερ είχε περιγράψει ένα σύγχρονο Volkswagen! Η τιμή ήταν εξευτελιστική για τα τότε δεδομένα. Τα 1.000 μάρκα του 1933 αντιστοιχούσαν σε 250 $ στις ΗΠΑ. Ούτε ο Ford δεν μπορούσε να κατασκευάσει αυτοκίνητο τόσο φθηνά.

Ήταν φανερό ότι ο Χίτλερ ήθελε ένα πάμφθηνο, ανθεκτικό αυτοκίνητο ως πολιτικό όχημα για να κερδίσει τους Γερμανούς, μετά το επιτυχημένο παράδειγμα του Μουσολίνι που τύγχανε ευρείας αποδοχής στην Ιταλία επειδή είχε πετύχει τα έγκαιρα δρομολόγια των τρένων. Μεταπολεμικά, ο Σκαραβαίος ξεπέρασε εύκολα το ναζιστικό του παρελθόν, άλλαξε το όνομά του σε Volkswagen και έως τα μέσα της δεκαετίας του '50 αποτελούσε ήδη το αυτοκίνητο με τις καλύτερες πωλήσεις στη Γερμανία και πιθανό σύμβολο του οικονομικού θαύματος της Δυτικής Γερμανίας (στα χέρια βέβαια ενός πανέξυπνου Βρετανού αξιοματικού του Ivan Hirst).

Στη δεκαετία του '60, ο Σκαραβαίος είχε τεράστια επιτυχία στις ΗΠΑ, όπου το πρωτότυπο σχήμα του αλλά και η έλλειψη εγχώριου ανταγωνισμού, του εξασφάλισε την πρώτη θέση στις πωλήσεις μικρών ΙΧ καθ' όλη τη διάρκεια της δεκαετίας, με ιδιαίτερη αποδοχή από τη νεολαία ως σύμβολο επανάστασης και αντικομφορμισμού.

Σήμερα ο παλιός καλός σκαραβαίος αποτελεί αντικείμενο συλλογής και ενασχόλησης μιας και είναι πάρα πολλοί αυτοί που ασχολούνται με την αναπαλαίωσή του και τον "αισθητικό πειραματισμό".
Crucified των Army Of Lovers
Army_of_LoversΔεν έχω φύγει από το κλίμα του Pride  κι έτσι συνεχίζω με ένα old-time-classic.  Το Crucifiedτων Army Of Lovers από το 1991 που πρωτοπαίχτηκε δεν έχει πάψει να είναι ένα τραγούδι που πάντα θα ξεσηκώνει το κοινό της dance σκηνής.
Οι Army Of Lovers είναι σουηδικό συγκρότημα της glam-pop-disco σκηνής. Έγιναν διάσημο με το τραγούδι που σας έχω σήμερα αλλά και με την «ελευθεριακή» στάση τους στα ζητήματα σεξουαλικότητας και ναρκωτικών.
Πάντως εγώ δεν ξέρω τι να διαλέξω…  Να χορεύω ή να βλέπω ξανά και ξανά το ΜΟΝΑΔΙΚΟ video clip;






Ένα σύγχρονο γραμμόφωνο

Εάν έχετε παρακολουθήσει μια παλιά ταινία ίσως είδατε ένα γραμμόφωνο εκείνης της εποχής.
Στις μέρες μας, πρόκειται για ένα εξελιγμένο γραμμόφωνο στο οποίο είναι ενσωματωμένο ένα ηχείο.
Χρησιμοποιεί 10 Watt της ενέργειας για να παραχθεί μεγάλος ήχος. Το πάνω μέρος είναι φτιαγμένο από fiberglass ενώ η βάση μέσα στην οποία είναι το ηχείο είναι φτιαγμένη από ξύλο κόντρα πλακέ.
Όταν η μοντέρνα τέχνη δημιουργεί βασισμένη στις «κλασσικές αξίες» του παρελθόντος!



Όταν η κασέτα μετατρέπεται σε κλασσικό κόσμημα!
Όλοι θυμόμαστε και ξέρουμε τις παλιές κασέτες που χρησιμοποιούσαμε για να ακούσουμε και να γράψουμε μουσική.
Γυρίστε λοιπόν στο παρελθόν φορώντας το δικό σας Tape Cassette μενταγιόν.
Ένα κλασσικό hip hop κόσμημα που θα σας κάνει να ξεχωρίζεται και θα τραβάει την προσοχή όλων.


Γυρίστε λοιπόν το ρολόι πίσω και θυμηθείτε ξανά στιγμές της παιδικής σας ηλικία φορώντας αυτό το νέο κόσμημα που συνδυάζει το κλασσικό με τομοντέρνο!
Old Time Classic ΤΑΙΝΙΕΣ
Ο Δρόμος
Ένας πατέρας διασχίζει με τον γιο του την κατεστραμμένη Αμερική. Τίποτα δεν κινείται στο ερημωμένο τοπίο εκτός από τη στάχτη στον άνεμο. Το κρύο είναι τόσο τσουχτερό που ραγίζει πέτρες, ενώ μόλις χιονίσει όλα γίνονται γκρίζα.
Ο ουρανός είναι πάντα σκοτεινός. Προορισμός τους είναι η ακτή, αν και δεν γνωρίζουν τι θα βρουν εκεί. Μαζί τους έχουν μόνο ένα πιστόλι, για να μπορούν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους από τις συμμορίες που παραμονεύουν στον δρόμο, τα ρούχα που φοράνε, ένα καροτσάκι με τροφή και, βέβαια, ο ένας τον άλλον.

O Τζον Χίλκοουτ ("The Proposition") μεταφέρει στην μεγάλη οθόνη το μυθιστόρημα "The Road" του Κόρμακ ΜακΚάρθι ("No Country for Old Men"), ένα μελλοντολογικό θρίλερ που έγινε best seller και βραβεύτηκε με Πούλιτζερ το 2007. Το cast περιλαμβάνει τους Βίγκο Μόρτενσεν ("Eastern Promises"), Σαρλίζ Θερόν ("The Burning Plain"), Γκάι Πιρς ("Memento") και Ρόμπερτ Ντιβάλ ("Jaws").
Το Κουτί
Πρόκειται για ένα σκοτεινό και μυστηριώδες θρίλερ βασισμένο σε σενάριο και σκηνοθεσία του Ρίτσαρντ Κέλι.
Ο 'Aρθουρ και η Νόρμα Λιούις, γονείς ενός μικρού παιδιού λαμβάνουν ξαφνικά ένα μυστηριώδες δώρο. Ένα μικρό ξύλινο κουτί, που αν πατήσουν ένα κουμπί κερδίζουν 1.000.000$.

Όμως αν πατήσουν το κουμπί, αυτομάτως πεθαίνει ένας άνθρωπος κάπου στον κόσμο, κάτι το οποίο το ζευγάρι δε γνωρίζει. Ο ¶ρθουρ και η Νόρμα Λιούις θα πρέπει μέσα σε 24 ώρες να αποφασίσουν τι θα κάνουν και βρίσκονται σε δίλλημα.
Πρωταγωνιστούν οι Κάμερον Ντίαζ , Τζέιμς Μάρσντεν και ο υποψήφιος για Όσκαρ Φρανκ Λανγκέλα .



Προφήτης
Πρόκειται για τη νέα ταινία του σκηνοθέτη Ζακ Οντιάρ, που προτάθηκε για Χρυσό Φοίνικα για την ταινία "Ο Χτύπος που Έχασε η Καρδιά μου" και απέσπασε το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στο Φεστιβάλ Κανών 2009.
Καταδικασμένος σε 6 χρόνια φυλάκιση, ο Μάλικ δεν μπορεί ούτε να διαβάσει, ούτε να γράψει. Φτάνοντας στη φυλακή είναι μόνος, μόλις 19 ετών, αλλά μοιάζει νεότερος και πιο εύθραυστος από τους υπόλοιπους κατάδικους. Τον προσεγγίζει ο αρχηγός μιας συμμορίας φυλακισμένων και του αναθέτει κάποιες "αποστολές". Μέσα από αυτές, ο νεαρός Μάλικ σκληραγωγείται και κερδίζει την εμπιστοσύνη του αρχηγού της συμμορίας.
Παράλληλα όμως, διατηρεί τα δικά του κρυφά σχέδια, που τολμά να φέρει εις πέρας.


Σκηνοθεσία : Ζακ Οντιάρ
Σενάριο : Τομάς Μπιντεζέν, Ζακ Οντιάρ, Αμπντέλ Ραούφ Νταφρί, Νικολά Πεφογί
Παραγωγή : Μαρτίν Κασινέλι
Ηθοποιοί : Ταχάρ Ραχίμ, Νιλς Αρεστρούπ, Αντέλ Μπεντσερίφ
Μοντάζ : Ζιλιέτ Βελφλίνγκ
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Στεφάν Φοντέν
Καλλιτεχνική Διεϋθυνση: Μισέλ Μπαρτελέμι
Μουσική : Αλεξάντρ Ντεσπλά

 
Τη Νύχτα που Χάθηκαν τα Αστέρια

Ο Ζαν Ρενό και η Μελανί Λοράν πρωταγωνιστούν σε μια συγκλονιστική δραματική ταινία, η οποία βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα, όπου και όλοι οι χαρακτήρες είναι πραγματικοί.
Στις 6 Ιουνίου 1942, στη Γαλλία, ο 11χρονος Τζόζεφ Βάισμαν μαθαίνει πως θα πρέπει να πηγαίνει στο σχολείο με ένα κίτρινο αστέρι ραμμένο πάνω στο ρούχο του. Το νέο αντι-εβραϊκό διάταγμα της γαλλικής κυβέρνησης είναι πλέον σε ισχύ. Ο Τζόζεφ, όπως όλοι οι Εβραίοι στη Γαλλία, απαγορεύεται να πηγαίνει σε πάρκα, κινηματογράφους, δημόσιους κήπους.
Στις 16 Ιουλίου 1942, μαυροφορεμένοι άντρες εισβάλλουν στο σπίτι της οικογένειάς του και τους οδηγούν στο χειμερινό ποδηλατοδρόμιο του Παρισιού, όπου κρατούνται για 5 μέρες χωρίς νερό και τροφή. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μαζική σύλληψη Εβραίων στην Ιστορία που διεπράχθη από... Γάλλους αστυνομικούς.
Η ταινία διηγείται τις πραγματικές συγκλονιστικές ιστορίες των θυμάτων αλλά και των διωκτών τους.

Ο Εφιάλτης στο Δρόμο με τις Λεύκες

Μια ταινία τρόμου Αμερικανικής παραγωγής σε σκηνοθεσία του Γουές Κρέιβεν που προβλήθηκε στην Ελλάδα το 1984 και σημείωσε τεράστια εμπορική επιτυχία.
Ένας άνδρας με το όνομα Φρέντυ Κρούγκερ μπαίνει στο μυαλό μερικών εφήβων και τους τρομοκρατεί στα όνειρά τους.
Ο θεατής έρχεται σε σύγκρουση με την πραγματικότητα και το όνειρο καθώς δε μπορεί να καταλάβει ποια από τις δύο καταστάσεις της ζωής των πρωταγωνιστών παρακολουθεί.
Λόγω των ειδικών εφέ που χρησιμοποιήθηκαν και του έξυπνου σεναρίου η ταινία θεωρήθηκε πρωτοπόρα για τα τότε δεδομένα και ακόμα και σήμερα υπάρχουν πολλοί θαυμαστές της.

ΕΝΝΕΑ
Ένα πολυαναμενόμενο μιούζικαλ με πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Ντέι Λιούις και με ένα all-star γυναικείο cast: Νικόλ Κίντμαν, Πενέλοπε Κρουζ, Μαριόν Κοτιγιάρ, Κέιτ Χάντσον, Τζούντι Ντεντς, Στέισι Φέργκισον (γνωστή ως τραγουδίστρια με το όνομα "Fergie"), καθώς και Σοφία Λόρεν.

Η ιστορία είναι εμπνευσμένη από την αυτοβιογραφική ταινία "8½" του Φεντερίκο Φελίνι.


Διάρκεια: 2 ώρες
Σκηνοθεσία: Ρομπ Μάρσαλ (είχε προταθεί για Όσκαρ Καλύτερης Σκηνοθεσίας με το μιούζικαλ "Chicago”)
Ηθοποιοί: Ντάνιελ Ντέι Λιούις, Νικόλ Κίντμαν, Πενέλοπε Κρουζ, Κέιτ Χάντσον
Τύπος Ταινίας:
 Μιούζικαλ
Γλώσσες: Αγγλικά

Το εξπρές του μεσονυχτιού
 Μια ταινία που βασίζεται στην αληθινή ιστορία ενός Αμερικανού φοιτητή του Μπίλι Χέις.
Ο Μπίλι Χέις συλλαμβάνεται στην Κωνσταντινούπολη με την κατηγορία της κατοχής μικρής ποσότητας χασίς. Καταδικάζεται σε φυλάκιση τεσσάρων χρόνων και μέσα στη φυλακή γνωρίζει τη απόλυτη βαναυσότητα καθώς ο διοικητής του τον βιάζει και τον χτύπα.
Ο πατέρας του και η κοπέλα του είναι αυτοί οι άνθρωποι ου του δίνουν το κουράγιο για να αντέξει όλες τις δυσμενείς συνθήκες που βιώνει μέσα στη φυλακή.
Και ενώ τα τέσσερα χρόνια φυλάκισης του τελειώνουν καλείται ξανά σε δική. Ο εισαγγελέας ζητά την ισόβια φυλάκισή του, όμως η γεμάτη πάθος απολογία του Μπίλι κερδίζει την εύνοια των δικαστών και φυλακίζεται γι ακόμη τριάντα χρόνια. Ο Μπίλι είναι πεπεισμένος πως δε θα αφεθεί ποτέ ελεύθερος και γιΆαυτό το λόγο χρησιμοποιεί τ για να κερδίσει ξανά την ελευθερία του.
Μια δραματική ταινία με την συνταγή του παλιού καλού κινηματογράφου και ένα μοναδικό καστ!
Τύπος Ταινίας: Δραματική Αμερικανική παραγωγή του 1978
Σκηνοθεσία: 'Αλαν Πάρκερ
Παίζουν: Μπραντ Ντέιβις, Ράντι Κουέιντ, Τζον Χαρτ, Μπο Χόπκινς, Αϊρίν Μίρακλ
Διάρκεια: 116 λεπτά

Chocolat
Σε μια μικρή, συντηρητική πόλη της Γαλλίας, το 1959, η Vianne Rocher (Juliette Binoche) με την κόρη της, έρχονται ξαφνικά μία νύχτα με άνεμο. Η Vianne ανοίγει ένα σοκολατοποιείο και ταράζει τα νερά της μικρής κωμόπολης, παρασύροντας τους κατοίκους με τα θεϊκά γλυκά της και θυμίζοντάς τους πώς πρέπει να είναι η ζωή. Όμως αυτό τη φέρνει αντιμέτωπη με τον αυταρχικό και θεοσεβούμενο δήμαρχο καθώς και με κάποιους άλλους κατοίκους, οι οποίοι θεωρούν πως η Vianne τους παρασύρει στην ακολασία.

Κάποια στιγμή καταφτάνει στην πόλη μια ομάδα τσιγγάνων, η οποία κατασκηνώνει στις όχθες της λίμνης, χωρίς να ενοχλεί κανέναν. Μαζί με αυτούς έρχεται κι ο Rouk, φέρνοντας μια νέα πνοή στη ζωή της Vianne, που τον ερωτεύεται…
Κατηγορία: Αισθηματικές
Έτος: 2000
Χώρα: ΗΠΑ, Αγγλία
Διάρκεια: 121 λεπτά
Σκηνοθέτης: Lasse Hallstrom
Ηθοποιοί: Juliette Binoche, Alfred Molina, Carrie-Ann Moss, Judi Dench, Johnny Depp

Αγάπα με αν τολμάς 
O Yann Samuell γράφει και σκηνοθετεί ένα πραγματικά όμορφο παραμύθι. Ο Ζουλιέν και η Σοφί γνωρίζονται όταν είναι μικροί και αρχίζουν ένα παιχνίδι όπου ο ένας βάζει στον άλλο δύσκολες ριψοκίνδυνες δοκιμασίες, με το σύνθημα να είναι "Τολμάς ή όχι". Δάσκαλοι και γονείς βρίσκουν τον μπελά τους, τα χρόνια περνάνε, ο Ζουλιέν και η Σοφί μεγαλώνουν κι όμως δεν σταματούν να παίζουν το παιχνίδι. Ερωτευμένοι κατά βάθος ο ένας με τον άλλον, χάνονται για καιρό, ξαναβρίσκονται και συνεχίζουν να παίζουν, με το ερώτημα να είναι αν θα "τολμήσουν" να παραδεχθούν πως αγαπάνε ο ένας τον άλλον.

Το παραμύθι και το μαγικό όνειρο που ζούνε οι πρωταγωνιστές, μετατρέπεται κάποιες φορές σε εφιάλτη, λόγω των συνθηκών της ζωής. Τα έντονα, φωτεινά χρώματα αφήνουν τη θέση τους στο μουντό γκρίζο, πριν επιστρέψουν ξανά, ονειρικές καταστάσεις εξαφανίζονται από την σκληρή πραγματικότητα. Το παιχνίδι καταλήγει να είναι μια διέξοδος απ' αυτή ή μια προσπάθεια να κρύψουν οι πρωταγωνιστές τα συναισθήματα τους, ένα προστατευτικό κάλυμμα για τις ανασφάλειες τους.


Έτος: 1961
Χώρα: Γαλλία
Διάρκεια: 93λεπτά
Σκηνοθέτης: Yann Samuell
Ηθοποιοί: Guillaume Canet, Marion Cotillard

ΣΙΚΑΓΟ

O Richard Gere, η Catherine Zeta-Jones και η Renee Zellweger συμμετέχουν στην κινηματογραφική μεταφορά του musical Chicago. Εμπνευσμένο από το δημοσιογράφο της Chicago Tribune που το 1924 παρακολούθησε τις δίκες δύο δολοφόνων γένους θηλυκού και έπειτα από την απήχηση των κειμένων του, αποφάσισε να γράψει το έργο αυτό.
Αυτό έκανε πρεμιέρα το 1926 στο Broadway με 172 παραστάσεις να ακολουθούν. Η μετατροπή σε musical έγινε αρκετά χρόνια αργότερα και αν και υπήρξαν αρκετές παραλλαγές του, το αυθεντικό Chicago: A Musical Vaudeville ανέβηκε στο Broadway το 1975 κι έκανε 936 παραστάσεις μέχρι το 1977.

Η ιστορία θέλει την Velma Kelly και την Roxie Hart να κάνουν δύο διαφορετικές ζωές οι οποίες όμως σε ένα κομβικό σημείο διασταυρώνονται στο Σικάγο του 1920. Η πρώτη σκοτώνει την αδερφή της και το σύζυγο της, όταν τους έπιασε μαζί στο κρεβάτι λίγο πριν από μία παράσταση στο καμπαρέ όπου έκανε ένα διάσημο νούμερο. Η δεύτερη ήθελε όσο τίποτα άλλο να γίνει διάσημη και σκοτώνει τον σύντροφό της όταν αντιλαμβάνεται ότι δεν είχε σκοπό να την κάνει σταρ. Και οι δύο αντιμετωπίζουν την θανατική καταδίκη και εκεί αναλαμβάνει δράση ο δικηγόρος Billy Flynn, σε έναν αγώνα ώστε να η διαδικασία της δίκης να τις κάνει διάσημες και συμπαθείς στο κοινό, μήπως γλιτώσουν την ποινή. Τρία άτομα με διαφορετικό υπόβαθρο προσπαθούν να κλέψουν, ο καθένας με το δικό του τρόπο την παράσταση.
Μία ταινία που αξίζει να την δείτε παρέα με μία ΗΒΗ κλασσική!
Έτος: 2002
Χώρα: ΗΠΑ
Διάρκεια: 113 λεπτά
Σκηνοθέτης: Rob Marshall
Ηθοποιοί: Catherine Zeta-Jones, Renée Zellweger, Richard Gere 

Πρωινό στο Tiffany's 

Μία ταινία του Blake Edwards βασισμένη στο βιβλίο του Truman Capote. Η Holly (Audrey Hepborn) είναι μία μοιραια γυναίκα που ζει σε ένα διαμέρισμα της Νεας Υόρκης με τη γάτα της για συντροφιά. Η ζωή της είναι γεμάτη με άντρες τους οποίους επιλέγει προσεκτικά με βασικό κριτήριο την οικονομική τους κατάσταση και φυσικά να έχουν αναγνωσιμότητα. Η ζωή της θα αλλάξει, όταν στο κτίριο της θα μετακομίσει ο Paul Varjak, ένας συγγραφέας που ωστόσο τα έξοδά του είναι πολύ περισσότερα από τα έσοδα με αποτέλεσμα μία κυρία που έχει σχέση μαζί του να του πληρώνει ακόμα και για το διαμέρισμά του!
H Holly λατρεύει τη μεγάλη ζωή, το στυλ και τα κοσμήματα. Της αρέσει δε όταν γυρνά στο σπίτι το πρωί, να βλέπει τη βιτρίνα του κοντινού καταστήματος Tiffany από όπου έχει πάρει και το όνομά της η ταινία. Οι δύο πρωταγωνιστές θα ερωτευτούν και θα προσπαθήσουν να ξεμπλέξουν από το παρελθόν τους.
Η Audrey Hepborn πιο όμορφη από ποτέ, υποδύεται ένα ρόλο που όπως η ίδια είχε δηλώσει ήταν ο δυσκολότερος της καριέρας της καθώς έπρεπε να κάνει ένα εξωστρεφές κορίτσι την ίδια ώρα που εκείνη ήταν πάντα κλειστή και ντροπαλή. Ωστόσο τα καταφέρνει τόσο καλά που κέρδισε την τρίτη υποψηφιότητά της για Όσκαρ.

H ταινία τιμήθηκε με δύο όσκαρ για την καλύτερη μουσική επένδυση και το καλύτερο τραγούδι με την Hepburn να ερμηνεύει μοναδικά το γνωστό σε όλους μας Moon River.
Έτος: 1961

Χώρα: USA

Διάρκεια: 115 λεπτά

Σκηνοθέτης: Blake Edwards

Ηθοποιοί: Audrey Hepburn, George Peppard, Buddy Ebsen, Martin Balsam, Mickey Rooney, José Luis de Villalonga, Patricia Neil

 
Ο Νονός

Ο Δον Βίτο Κορλεόνε, είναι ένας από τους τελευταίους και ίσως ο μεγαλύτερος αρχηγός της μαφίας στη Νέα Υόρκη λίγο μετά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν ο κόσμος γενικότερα και το έγκλημα ειδικότερα αλλάζουν σελίδα. Προσπαθεί να μείνει σταθερός στις αξίες του και να μην υποκύψει στις πιέσεις να ασχοληθεί με το εμπόριο ναρκωτικών. Την ίδια στιγμή ο μικρός του γιος Μάικλ, μόλις επέστρεψε από τον πόλεμο και δεν δείχνει πρόθυμος να ασχοληθεί με την "οικογενειακή επιχείρηση".
Όταν όμως οι υπόλοιποι αρχηγοί δεν δεχτούν τις αντιρρήσεις του αρχηγού των Κορλεόνε, και αρχίσουν τις επιθέσεις, ο Μάικλ είναι εκείνος που θα αποφασίσει να πάρει εκδίκηση και να ξεκινήσει ένα μεγάλο πόλεμο μέσα στη μαφία. Ο Νονός, του Francis Ford Coppola, είναι για πολλούς η καλύτερη γκανγκστερική ταινία όλων των εποχών, για άλλους η καλύτερη όλων των εποχών γενικότερα, με απίστευτη φωτογραφία, σκηνογραφία, σκηνοθεσία, μουσική και ερμηνείες από καταξιωμένους και ταλαντούχους ηθοποιούς.

Ο Μάρλον Μπράντο πήρε το Όσκαρ Α Ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του ως Βίτο Κορλεόνε, ο Κόπολα κι ο Πούζο το Όσκαρ διασκευασμένου σεναρίου στην ταινία που χαρακτηρίζεται ως η καλύτερη της χρονιάς. Τέλος, οι Al Pacino, James Caan και Robert Duvall ήταν υποψήφιοι για Όσκαρ Β Ανδρικού Ρόλου, ενώ η ταινία απέσπασε υποψηφιότητες και για τα Όσκαρ Σκηνοθεσίας, Κοστουμιών, Μοντάζ, Μουσικής και Ήχου.
Έτος: 1972 Χώρα: ΗΠΑ
Διάρκεια: 175 λεπτά
Σκηνοθέτης: Francis Ford Coppola
Ηθοποιοί:Marlon Brando, Al Pacino, James Caan, Robert Duvall, Diane Keaton, John Cazale
 
Σινεμά ο παράδεισος

Μια ταινία γεμάτη νοσταλγία για τις εποχές που ο κινηματογράφος ήταν τρόπος ζωής, ανάσα και όχι απλά ένα μέσο διασκέδασης. Ο Σαλβατόρε, διάσημος σκηνοθέτης επιστρέφει στο χωριό του στη Σικελία, μετά από 30 χρόνια, με αφορμή το θάνατο ενός αγαπημένου φίλου. Με flash-back, η ταινία μας μεταφέρει στα τέλη του '40, στο ίδιο χωριό, όπου ο μικρός Σαλβατόρε, συχνάζει στον κινηματογράφο και παρακολουθεί τις ταινίες στα κρυφά.

Αρχίζει σιγά-σιγά να καλλιεργεί μεγάλη αγάπη για το σινεμά και γίνεται φίλος με το μηχανικό προβολής, τον Αλφρέδο, ο οποίος του μαθαίνει τα μυστικά της 7ης τέχνης.

Μέσα από άσχημες αλλά και όμορφες εμπειρίες ο Σαλβατόρε μεγαλώνει, ερωτεύεται, ωριμάζει, αλλάζει και αποφασίζει να ακολουθήσει την αγάπη της ζωής του, τον κινηματογράφο! Μέσα από εκπληκτικά πλάνα , παρακολουθούμε τη ζωή ολόκληρου του χωριού και τους διάφορους χαρακτήρες που υπάρχουν σε όλες τις μικρές κοινωνίες να ξεδιπλώνουν μια άλλη εποχή μπροστά στα μάτια μας.

Η υπέροχη μουσική του Ennio Morricone πλαισιώνει τέλεια την ταινία, η οποία πήρε πολλές διακρίσεις καθώς και όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας. Το τρυφερό κλείσιμο της ταινίας θα συγκινήσει όλους αυτούς που έχουν κάνει όνειρα και όλους αυτούς που ακόμα πιστεύουν στην μαγεία του κινηματογράφου.
Έτος: 1988
Χώρα: Ιταλία, Γαλλία
Διάρκεια: 155 λεπτά
Σκηνοθέτης: Giuseppe Tornatore 

Ηθοποιοί: Antonella Attili, Enzo Cannavale, Isa Danieli, Leo Gullotta, Marco Leonardi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

backlink

ΔΕΙΤΕ

wibiya widget

Συνολικες προβολες σελιδας

Logo Design by FlamingText.com
Logo Design by FlamingText.com

page rank

Η λίστα ιστολογίων μου