Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Onbashira - Το παράξενο φεστιβάλ της..."Ιαπωνίας"!!!



Το συγκεκριμένο φεστιβάλ πραγματοποιείται κάθε έξι χρόνια στην περιοχή Ναγκάνο της Ιαπωνίας και πιστεύεται ότι είναι μια... 

παράδοση που συνεχίζεται χωρίς διακοπή τα τελευταία 1200 χρόνια. 
Πρόκειται για μια ιαπωνική παράδοση κατά την οποία χρησιμοποιούνται 16 κορμοί από έλατα τουλάχιστον 200 ετών, με ύψος περίπου 16 μέτρα και βάρος έως 12 τόνους, που συμβολίζουν την αναδόμηση του μεγάλου τέμενος Suwa. Αποτελείται από δύο φάσεις: Το Yamadashi και το Satobiki. Η πρώτη φάση πραγματοποιείται τον Απρίλιο, ενώ η δεύτερη τον Μάιο.
Κατά την πρώτη φάση, το Yamadashi, που αποτελεί και το πιο δημοφιλές τμήμα του φεστιβάλ, ομάδες ανδρών πρέπει να σύρουν τα κομμένα δέντρα από το βουνό ως το τέμενος Suwa. Σε όλη την διάρκεια της διαδρομής, που κρατάει 3 μέρες και έχει απόσταση 10 χιλιόμετρα, γενναίοι νέοι με κίνδυνο της ζωής τους καβαλάνε τους κορμούς καθώς αυτοί τσουλάνε στις λασπωμένες πλαγιές.





Το Satobiki (η δεύτερη φάση) περιλαμβάνει την τοποθέτηση των κορμών στις τέσσερις γωνίες των τεσσάρων κτιρίων που απαρτίζουν το Suwa. Με τη χρήση σχοινιών, οι ομάδες πρέπει να σηκώσουν τους γιγάντιους κορμούς των δέντρων κάθετα προς το έδαφος, στις προκαθορισμένες θέσεις γύρω από τον ναό.

Κατά τη διάρκεια του φετινού φεστιβάλ που έγινε την Κυριακή, ένας άνδρας καταπλακώθηκε από έναν κορμό δέντρου χάνοντας την ζωή του ενώ αρκετοί άλλοι τραυματίστηκαν με ένα από τα σχοινιά που χρησιμοποιούν για το τράβηγμα των κορμών, όταν αυτό χαλάρωσε την ώρα που κατέβαζαν έναν κορμό από μια πλαγιά.













Δείτε το βίντεο...



http://tsekouratoi.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

backlink

ΔΕΙΤΕ

wibiya widget

Συνολικες προβολες σελιδας

Logo Design by FlamingText.com
Logo Design by FlamingText.com

page rank

Η λίστα ιστολογίων μου