Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Ξεκινήστε το 2012 χωρίς άγχος

Ξεκινήστε το 2012 χωρίς άγχοςΚαλώς ή κακώς, έχουμε καταλήξει να ζούμε μέσα σε μια κοινωνία γεμάτη από ανθρώπους που τρέχουν όλη μέρα
από τη μία δουλειά στην άλλη, γεμάτοι άγχος, στρες και προβληματισμούς, μιλάνε ακατάπαυστα στο τηλέφωνο, ζουν μέσα στο διαδίκτυο και τους υπολογιστές τους γενικότερα και προσπαθούν να ανταπεξέλθουν σε όλες τους τις υποχρεώσεις στο 150% των δυνατοτήτων τους. Προφανώς όλη αυτή η προσπάθεια και το αδιάκοπο τρέξιμο δεν μπορούν να έχουν καλά αποτελέσματα στην υγεία του ατόμου, τόσο την σωματική όσο και την ψυχολογική. Σε αυτό συμβάλει επίσης και οεθισμός στην καφεΐνη καθώς και η υπερβολική άσκηση και δίαιτα ώστε να αποκτήσουμε το τέλειο σώμα. 

Ο συνδυασμός όλων αυτών, αργά ή γρήγορα, καταλήγει σε αυτό που στο χωριό μας λένε «breakdown», στην ολοκληρωτική δηλαδή κατάρρευση του οργανισμού. Συμπερασματικά, λοιπόν, αν πιστεύετε στα «New Year's Resolutions», όλες αυτές τις αποφάσεις δηλαδή που παίρνουμε με την αλλαγή του νέου χρόνου και δεσμευόμαστε να ακολουθήσουμε μέσα στη νέα χρονιά, το πρώτο που πρέπει να βάλετε στη φετινή σας λίστα είναι η προστασία της υγείας σας. Για την ακρίβεια, 
5 βασικές κινήσεις για να καλυτερεύσετε την υγεία σας και κατ' επέκταση τη ζωή σας: 


1. Πάρτε απόφαση πως δεν μπορείτε να είστε άλλο δυστυχισμένοι: Μια απόφαση που ενώ φαντάζει απλή, μπορεί να αποδειχθεί αρκετά δύσκολη καθώς μερικές φορές χρειάζεται να κάνουμε ριζικές αλλαγές στη ζωή μας για να την επιτύχουμε. Αλλαγές που όμως θα αποδειχθούν σωτήριες. 
2. Ξεκινήστε άσκηση: Μην πέσετε με τα μούτρα και μην προσπαθήσετε να γίνετε το επόμενο εξώφυλλο του Cosmopolitan. Η σωστή και συχνή άσκηση θα παράγει ενδορφίνες που θα σας κάνουν να νιώθετε περισσότερο πλήρεις και ευτυχισμένοι και σταδιακά θα δώσει στο σώμα σας τα θεμιτά αποτελέσματα. 
3. Μπλοκάρετε τα κακά νέα: Κάθε μέρα διαβάζουμε άσχημα νέα στις εφημερίδες και βλέπουμε τη μία κακή είδηση μετά την άλλη στην τηλεόραση, γεγονός που επηρεάζει την καθημερινότητά μας -όχι φυσικά με τον καλύτερο τρόπο. Όσο κι αν πρέπει όμως να βρισκόμαστε μέσα στα πράγματα και να μαθαίνουμε για το τι συμβαίνει στον κόσμο γύρω μας, άλλα τόσο δεν πρέπει να μας πιάνει κατάθλιψη εξαιτίας τους. Πριν πέσετε για ύπνο το βράδυ διαβάστε κάτι που θα σας δώσει αισιοδοξία και θα σας ανεβάσει τη διάθεση, έτσι ώστε να ξυπνήσετε ορεξάτοι και να αντιμετωπίσετε τη μέρα με θετική ενέργεια. 
4. Μάθετε να αγαπάτε τον εαυτό σας: Μπορεί να ακουστεί γελοίο, αλλά αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να γίνετε η cheerleader του εαυτού σας. Φροντίστε να θυμάστε καθημερινά όλα όσα έχετε πετύχει μέχρι τώρα και για τα οποία είστε περήφανοι, ώστε να ενθαρρύνετε τον εαυτό σας και να μην σας παίρνει από κάτω. 
5. Πάνω και πέρα από όλα, μάθετε να εκτιμάτε όλα τα καλά πράγματα που έχετε στη ζωή σας: είναι το μεγαλύτερο κλισέ που υπάρχει, παραμένει όμως μια μεγάλη αλήθεια. Ακόμα κι αν τα οικονομικά μας πάνε κατά διαόλου, το γεγονός πως είμαστε υγιείς και έχουμε τους αγαπημένους μας ανθρώπους μαζί μας πρέπει να είναι αρκετό για να μας δίνει δύναμη να συνεχίζουμε. Η φράση «υπάρχουν και χειρότερα» δεν έχει βγει χωρίς λόγο.

RC-CAFE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

backlink

ΔΕΙΤΕ

wibiya widget

Συνολικες προβολες σελιδας

Logo Design by FlamingText.com
Logo Design by FlamingText.com

page rank

Η λίστα ιστολογίων μου