Δευτέρα, 26 Δεκεμβρίου 2011

Τι συμβολίζει και πως προέκυψε το σήμα της Alfa Romeo;


Οι περισσότεροι μπορείτε να ξεχωρίσετε ένα Alfa Romeo από το λογότυπο. Πόσοι όμως έχετε πραγματικά έχουν προσέξει τι απεικονίζει;

Πολλοί νομίζουν ότι είναι ένας κόκκινος σταυρός και ένα φίδι που βγάζειφωτιά από το στόμα. Αλλά δεν είναι ακριβώς έτσι. Το φίδι/ερπετό ουσιαστικά... .....τρώει έναν άνθρωπο!


Αυτό φαίνεται πιο καθαρά στα παλαιότερα λογότυπα της εταιρίας, όπως αυτό:


Πώς όμως προέκυψε;
Το σήμα αυτό το "δανείστηκε" η Alfa Romeo από το έμβλημα της πόλης του Μιλάνου, όπου ιδρύθηκε η εταιρία.

Το ερπετό αυτό, που ονομάζεται Biscione, φημολογείται πως ήταν ένα μυθικό πλάσμα που κατασπάραζε ανθρώπους. Επειδή ο Ottoni Visconti κατάφερε να το σκοτώσει, το ερπετό χρησιμοποιήθηκε ως οικόσημο της οικογένειας Visconti.


Η οικογένεια αυτή ήταν μία από τις δύο ισχυρές οικογένειες του Μιλάνου, που χρηματοδότησαν στρατό προκειμένου να πολεμήσει στους "Αγίους Τόπους", κατά την Α' Σταυροφορία. Όταν επέστρεψαν νικητές, προστέθηκε στο σύμβολο ένας άμοιρος Σαρακηνός που καταβροχθίζεται από το φίδι, καθιστώντας το έτσι σύμβολο νίκης και θριάμβου.


Ο στρατός της άλλης οικογένειας, αυτής των Sforzesco, υιοθέτησε το σύμβολο του κόκκινου σταυρού σε άσπρο φόντο, συμβολίζοντας το κατόρθωμα του Giovanni Da Rio, ο οποίος σκαρφάλωσε στα τείχη της Ιερουσαλήμ και ύψωσε έναν σταυρό.

Το στέμμα προστέθηκε επάνω στο κεφάλι του φιδιού γύρω στον 15ο αιώνα.

Υ.Γ.: Αυτά μας λέει η επίσημη ιστορία για τη δημιουργία του εμβλήματος. Ωστόσο δίνουν και παίρνουν οι διαφωνίες στο διαδίκτυο. Ερπετόμορφοι "Reptilians" (βλ. θεωρία David Icke), μασόνοι (πάντοτε συνδέονταν με τους Ναΐτες, με τον ένα τρόπο ή με τον άλλο) και κουνταλίνι (εσωτερισμός) μπαίνουν στο χορό της ανάλυσης... Oh well. Η... χαρά της αναζήτησης!


xesemesa

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΕΙΤΕ

wibiya widget

Συνολικες προβολες σελιδας

Logo Design by FlamingText.com
Logo Design by FlamingText.com

page rank

Η λίστα ιστολογίων μου