Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Οι χρήσεις του αλατιού

Η ιδιότητά του είναι να νοστιμίζει τα φαγητά μας.
Όμως όπως φαίνεται το αλάτι έχει και άλλους άσσους στο μανίκι του που το κάνουν ένα χρήσιμο συστατικό και εκτός κουζίνας.Για καθαρή αποχέτευση: Δημιουργήστε ένα δυνατό μείγμα αναμειγνύοντας 1 λίτρο νερό με ½ κούπα αλάτι και ρίξτε το στην τουαλέτα σας ή στο νιπτήρα σας, για να τα καθαρίσετε.

Κατά των κόκκινων λεκέδων: Σώστε τα ρούχα σας που λερώθηκαν από κόκκινο κρασί με ένα μείγμα από αλάτι. Βάλτε το λερωμένο σημείο τεντωμένο μέσα σε ένα μπολ, σκεπάστε το με αλάτι και μετά ρίξτε από πάνω βραστό νερό.

Για αφράτα αβγά και κρέμα: Προσθέστε ελάχιστο αλάτι πριν χτυπήσετε τα αβγά για μαρέγκα ή την σαντιγί και θα τα δείτε να φουσκώνουν γρηγορότερα.

Κατά του πάγου: Ως γνωστόν το αλάτι δεν αφήνει το χιόνι να γίνει πάγος, οπότε τους χειμερινούς μήνες το ρίχνετε στις σκάλες και το πεζοδρόμιο σας αλλά και στο αυτοκίνητο σας ώστε να μην βρίσκετε πάγο στα τζάμια του.

Για καθαρά λαχανικά: Για να είσαστε σίγουροι ότι τα λαχανικά που καταναλώνεται είναι εντελώς καθαρά και κυρίως τα φυλλώδη όπως είναι το λάχανο, το μαρούλι, το σπανάκι, τα χόρτα, κάντε τους ένα μπάνιο σε αλατισμένο νερό. Αφήστε για αρκετά λεπτά και ξεπλύνετε καλά.

Για ζουμερά πουλερικά: Διατηρείστε το άπαχο κρέας των πουλερικών ζουμερό τρίβοντας τα με αλάτι πριν το ψήσετε.

Κατά της κατακράτησης υγρών: Για να φτιάξετε τα τέλεια σοταρισμένα κολοκυθάκια και μελιτζάνες πρέπει να είναι ελεύθερα από το νερό που περιέχουν. Πριν τα μαγειρέψετε βάλτε τα σε ένα τρυπητήρι, ρίξτε αλάτι και αφήστε να βγάλουν τα υγρά τους για περίπου 20 λεπτά.

Για καθαρό σίδερο: Εάν έχει λερωθεί η βάση από το σίδερο σας, ζεστάνετε το και καθαρίστε την τρίβοντας – χωρίς να χρησιμοποιήσετε ατμό- πάνω σε ένα απλό χαρτί που έχετε βάλει αλάτι
Για γερά αβγά: Για να παραμείνει το βραστό αβγό σας ανέπαφο κατά την διάρκεια του βρασίματος του ρίξτε στο νερό που βράζει λίγο αλάτι.

Για δροσερό κρασί στο λεπτό: Εάν χρειάζεστε εκτάκτως το κρασί σας να παγώσει τότε το αλάτι και εδώ κάνει τα μαγικά του. Βάλτε πάγο στην βάση μια σαμπανιέρας, με μερικές κουταλιές αλάτι προσθέστε το μπουκάλι και συνεχίστε να βάζετε εναλλάξ αλάτι και πάγο μέχρι να γεμίσει η σαμπανιέρα. Μετά προσθέστε νερό. Σε 10 λεπτά θα πίνετε στην Υγειά σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

backlink

ΔΕΙΤΕ

wibiya widget

Συνολικες προβολες σελιδας

Logo Design by FlamingText.com
Logo Design by FlamingText.com

page rank

Η λίστα ιστολογίων μου