Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Οι δέκα πιο γρήγοροι κατά συρροή δολοφόνοι


Έχουμε δει πολλές ταινίες, βιβλία και ντοκιμαντέρ για κατά συρροή δολοφόνους 


, αλλά όχι και τόσα πολλά γι'αυτούς που είναι τόσο "αποτελεσματικοί" που να μπορούν να δολοφονήσουν δεκάδες ανθρώπους μέσα σε μια μέρα. Τέτοια συμβάντα γίνονται όλο και πιο συχνά. Ένα από τα πιο πρόσφατα ήταν η τραγωδία στη Νορβηγία τον Ιούλιο του 2011.10. George Hennard (23 νεκροί, 20 τραυματίες)



Στις 16 Οκτωβρίου 1991, ο George Hennard επί 10 λεπτά δολοφονούσε ασταμάτητα στην μέση του Texas, μέσα σε μια καφετέρια όπου είχε μπει με το αυτοκίνητο του.

Επί 10 λεπτά πυροβολούσε αδιακρίτως και κανένας δεν τόλμησε να τον σταματήσει. Κίνητρο του Hennard ήταν το μίσος του για τις γυναίκες λόγω των πολλών απορρίψεων που είχε δεχτεί.




9. Baruch Goldstein (29 νεκροί, 125 τραυματίες)



Ο Baruch Goldstein το 1994 κατάφερε μέσα σε ελάχιστο χρόνο να πυροβολήσει εκατοντάδες άτομα σκοτώνοντας 29 και τραυματίζοντας πάνω από εκατό. Η διαβόητη σφαγή στο Σπήλαιο των Πατριαρχών, έγινε στις 25 Φεβρουαρίου του 1994, όταν ο Baruch μπήκε μέσα στον χώρο που 800 Παλαιστίνιοι προσεύχονταν και άνοιξε πυρ με το ντουφέκι του.
Η σφαγή έλαβε τέλος όταν κάποιος μέσα από το πλήθος έσπασε έναν πυροσβεστήρα πάνω από το κεφάλι του Goldstein, και τον ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου με τη βοήθεια πολλών άλλων ανδρών.
Αυτό έγινε ως εκδίκηση για τη δολοφονία του καλού του φίλου ραβίνου Kahane από Άραβες εξτρεμιστές.

Ο Goldstein έκτοτε έχει περιγραφεί ως μάρτυρας από Εβραίους εξτρεμιστές, αν και οι δράσεις του έχουν καταδικαστεί από τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Γιτζάκ Ράμπιν.




8. Toi Mutsuo (30 νεκροί, 3 τραυματίες)



Στις 21 Μαίου 2938 ο 21χρονος Mutso αποκεφάλισε τη γιαγιά του με ένα τσεκούρι, έσβησε τα φώτα σε όλο το χωριό και έτρεχε από σπίτι σε σπίτι σκοτώνοντας όποιον έβρισκε μπροστά του.
Χρησιμοποίησε ένα κυνηγετικό όπλο για τους περισσότερους από τους φόνους, αν και έκανε επίσης χρήση του τσεκουριού και ενός katana.
Το ξημέρωμα αυτοκτόνησε έχοντας σκοτώσει 30 αθώους.
Οι γονείς Mutsuo πέθαναν όταν ήταν πολύ νέος, αναγκάζοντάς τον να ανατραφεί από τη γιαγιά του. Η Κατάθλιψη του άρχισε όταν οι τοπικές γυναίκες άρχισαν να απορρίπτουν τις προτάσεις του, λόγω της φυματίωσης. Πριν από τη σφαγή, Mutsuo έγραψε ένα σημείωμα αυτοκτονίας που αναφέρει ότι ο λόγος για τις ενέργειές του ήταν ο πόνος της απόρριψης από τους συνομηλίκους του.
Ο λόγος ήταν κατάθλιψη και το γεγονός ότι είχε φυματίωση που τότε ήταν ανίατη ασθένεια.


7. Campo Elias Delgado (30 νεκροί, 15 τραυματίες)



Στις 4 Δεκεμβρίου 1986 ο Κολομβιανός Καθηγητής Campo Elias Delgado, βετεράνος του Βιετνάμ, σκότωσε τη μητέρα του, μία μαθήτριά του και μετά κατέληξε σε γειτονικό εστιατόριο τρώγοντας Μακαρόνια alla Bolognese.
Οι δολοφονίες άρχισαν το βράδυ της 4 Δεκ. 1986, όταν Delgado ακολούθησε μία από τις φοιτήτριες του από το σχολείο στο διαμέρισμά της, και στη συνέχεια την σκότωσε μαζί και τη μητέρα της με ένα κυνηγητικό μαχαίρι. Στη συνέχεια επέστρεψε στο διαμέρισμά της μητέρας του και την εκτέλεσε με μία μόνο μαχαιριά στο πίσω μέρος του λαιμού. Ο Delgado τύλιξε το σώμα της με χαρτί και έβαλε φωτιά.
Έπειτα πήγε στο εστιατόριο Pozzetto όπου μετά από περίπου μία ώρα μοναχικού δείπνου μέσα σε 10 λεπτά σκότωσε τη σερβιτόρα και άλλους 21 σε αυτό το εστιατόριο.

Μετά από την σφαγή και σε συμπλοκή με την αστυνομία, ο Delgado σκοτώθηκε από τα πυρά.



6. Cho Seing-hui (32 νεκρούς, 17 τραυματίες)



Ο Cho Seung-hui σκότωσε σε 9 λεπτά 32 μαθητές και καθηγητές στο πανεπιστήμιο Virginia Tech στις 6 Απριλίου του 2007. Ο Cho υπέφερε από ψυχικά προβλήματα και άγχος
Είχε προγραμματίσει την επίθεση στο σχολείο σχολαστικά κάνοντας σκοποβολή σε πεδίο βολής και επίσης βιντεοσκόπησε τον εαυτό του ομολογώντας την σφαγή αναφέροντας ότι ήταν θυμωμένος με τον κόσμο. Στην ταινία αναφέρει και τον θαυμασμό του για τους Eric Harris και Dylan Klebold, τους δράστες της σφαγής στο Columbine.
Όταν η αστυνομία έφτασε, 9 λεπτά μετά την σφαγή και βρήκε τον Cho κλειδωμένο πίσω από μια πόρτα, ο ίδιος πυροβόλησε τον εαυτό του στο πρόσωπο.




5. Ahmed Ibragimov (34 νεκρούς, 20 τραυματίες)



Ο Ahmed Ibragimov ήταν οδηγός λεωφορείου στην Τσετσενία και σκότωσε 34 Ρώσους στο χωριό Mikenskaya, το 1999. Το κίνητρο του παραμένει άγνωστο.
Στον απόηχο της σφαγής, ο Ibragimov πήγε για τρέξιμο δύο ημέρες πριν συλληφθεί από τους αντάρτες και παραδοθεί στις οικογένειες των θυμάτων του, οι οποίοι τον ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου με ράβδους σιδήρου και αφήσουν το σώμα του στο δρόμο.


4. Martin Bryant (35 νεκροί, 21 τραυματίες)



Ο Martin Bryant στις 28 Απριλίου του 1996 σκότωσε 13 άτομα σε 15 δευτερόλεπτα σε ένα καφέ και μετά βγήκε έξω και σκότωσε ακόμη περισσότερους. Ο λόγος ήταν ότι ένοιωθε μόνος λόγω μεταξύ των άλλων της κληρονομιάς 1.5 δολαρίων που είχε λάβει και του γεγονότος ότι δε χρειαζόταν να δουλέψει.
Μετά τη σύλληψή του, ο Bryant σύμφωνα με πληροφορίες, είχε εμμονή με το να μάθει τον αριθμό των ατόμων που είχε σκοτώσει, και ήθελε να μάθει αν είχε "ξεπεράσει" τον Τόμας Χάμιλτον, ο οποίος διέπραξε τη σφαγή Dunblane μόλις μερικές εβδομάδες πριν. Η ποινή του Bryant ήταν πάνω από 1000 χρόνια φυλάκισης, για την χωρίς λόγο σφαγή και βρίσκεται μέχρι στιγμής στην ψυχιατρική πτέρυγα των φυλακών Risdon, στο Hobart της Αυστραλίας.






3. William Unek (57 νεκροί, 30 τραυματίες)



Ο William Unek σκότωσε 21 άτομα το 1954, στο Βέλγικο Κονγκό όπου δούλευε ως αστυνομικός και μετά διέφυγε στην Tanganyika όπου ξεκίνησε μία νέα ζωή. Στις 11 Φεβρουαρίου του 1957 σκότωσε άλλα 36 άτομα στο χωριό που έμενε. Οι ακριβείς λόγοι παραμένουν άγνωστοι. Ο Unek τραυματίστηκε θανάσιμα από αστυνομικά πυρά στην προσπάθεια του να διαφύγει την σύλληψη.


2. Woo Bum-Kon (57 νεκροί, 37 τραυματίες)



Ο Woo Bum-Kon από τη Νότια Κορέα σκότωσε 42 άτομα σε πέντε χωριά μέσα σε 8 ώρες. Αργότερα επειδή δεν μπορούσε να μπει σε ένα σπίτι έριξε μία χειροβομβίδα και στο τέλος αυτοκτόνησε χρησιμοποιώντας άλλες 2. Ο λόγος ήταν κατάθλιψη άγχος και κόμπλεξ κατωτερότητας.


1. Anders Behring Breivik (77 νεκροί, 96 τραυματίες)



Η πιο πολυπληθής μαζική δολοφονία είναι δυστυχώς και η πιο πρόσφατη όταν στης 22 Ιουλίου του 2011 ο ακροδεξιός Anders Behring Brievik σκότωσε μέσα σε 90 λεπτά μεταξύ άλλων 69 εφήβους ηλικίας 14-19 ετών στην κατασκήνωση του νησιού Utoya. Ο Breivik είναι απόλυτα υγιής λένε οι ψυχίατροι αλλά είναι αρκετά ναρκισσιστικός χαρακτήρας. Το κίνητρό του ήταν να χρησιμοποιήσει την κάλυψη των Media για να προκαλέσει εξέγερση εναντίον της Νορβηγικής κυβέρνησης.





Himaira

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

backlink

ΔΕΙΤΕ

wibiya widget

Συνολικες προβολες σελιδας

Logo Design by FlamingText.com
Logo Design by FlamingText.com

page rank

Η λίστα ιστολογίων μου