Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Η Sony αποσύρεται από την παγκόσμια λιανική αγορά τηλεοράσεων – monitor τύπου OLED


Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της ιαπωνικής εφημερίδας «Yomiuri Shimbun», η εταιρεία Sony αποχωρεί εντελώς από την αγορά των τηλεοράσεων και monitor τεχνολογίας OLED. 

Η εν λόγω τεχνολογία, προσφέρει σε μια οθόνη μεγαλύτερη γκάμα χρωμάτων σε σχέση με τις τεχνολογίες Plasma και LCD, ενώ επίσης, χάρη στον ιδιόμορφο τρόπο που φωτίζεται το πάνελ της οθόνης, το πάχος της τηλεόρασης δύναται να είναι πολύ λεπτό (της τάξεως των 3 χιλιοστών).

Δυστυχώς, η κάκιστη εμπορική πορεία του τμήματος OLED της Sony, αρχικά την ώθησε στην απόφαση, να σταματήσει την διάθεση τέτοιων συσκευών στην εγχώρια αγορά της Ιαπωνίας το 2010, συνεχίζοντας όμως εμπορική δραστηριότητα στις αγορές των ΗΠΑ και Ευρώπης.

Τελικά ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και για αυτές τις αγορές, καθώς η Sony πήρε την τελειωτική απόφαση να απομακρυνθεί παντελώς από τις οθόνες OLED στη παγκόσμια λιανική αγορά (ήτοι θα παραμείνει να διαθέτει για εταιρικούς πελάτες / περιβάλλοντα). Οι καιροί αλλάζουν, οι ανάγκες και απαιτήσεις των καταναλωτών αντίστοιχα αναδιαμορφώνονται και όπως είναι φυσικό, ο ανταγωνισμός έχει γίνει πάρα πολύ σκληρός, με αποτέλεσμα οι πολυεθνικές εταιρείες να επηρεάζονται σε μεγάλο βαθμό από τις εξελίξεις.

Περισσότερες πληροφορίες:


http://www.yomiuri.co.jp/dy/business/T120107003536.htm
zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

backlink

ΔΕΙΤΕ

wibiya widget

Συνολικες προβολες σελιδας

Logo Design by FlamingText.com
Logo Design by FlamingText.com

page rank

Η λίστα ιστολογίων μου