Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Το πείραμα με το φυτό,που αποδεικνύει την δύναμη μας!



Μιά γυναίκα, με υποθετικό όνομα Σούλα, που ερχόταν στις συνεδρίες μου αρκετό καιρό, έρχεται μιά μέρα και μου λέει.
-Ο άντρας μου τώρα τελευταία δεν αισθάνεται πολύ καλά, ζαλίζεται συνέχεια και παραπονιέται για βουϊτό στα αυτιά. Τι πιστεύεις ότι έχει;Να του πω να έρθει να σε δει;
Συμφώνησα και κλείσαμε ένα ραντεβού για την επόμενη εβδομάδα, επειδή σκέφτηκα ότι το ιδανικό και για την Σούλα θα ήταν να έβλεπα και τον άντρα της παράλληλα, για να μπορεί να υποστηρίζει ο ένας τον άλλον, με θετικές σκέψεις και στάση ζωής!
Αμέσως μετά, συνεχίζοντας την συνεδρία μας, μου παραπονέθηκε ότι ο άντρας της την εκνευρίζει αφόρητα,επειδή απαιτούσε από αυτήν συνεχώς να είναι όλα του τα ρούχα σιδερωμένα χωρίς να λείπει κανένα. Επίσης ήθελε συνεχώς να υπάρχει στο σπίτι φρεσκομαγειρεμένο φαγητό, φρεσκομαγειρεμένο εντός της ώρας.
Δεν έβρισκε ποτέ τα πράγματά του και γενικά ήταν μέσα στις απαιτήσεις συνεχώς. Η Σούλα ,θεωρούσε τον άντρα της υπεύθυνο για όλο αυτό το άγχος που ένιωθε και για το στομάχι της που την πονούσε συνεχώς.
Μιά από τις πρώτες δοκιμασίες που υποβάλλω αυτούς που έρχονται για βοήθεια είναι να περάσουν μιά εβδομάδα χωρίς, κακές σκέψεις και φράσεις για κανέναν διπλανό τους και ακόμα περισσότερο για τον ίδιο τους τον εαυτό! Όλοι το βρίσκουν εξειρετικά δύσκολο αλλά μέσα από σειρά μαθημάτων όλοι τελικά το καταφέρνουν και τους αλλάζει πραγματικά όλη τους η ζωή.
Η Σούλα λοιπόν μου εξέφρασε ότι μπόρεσε να το εφαρμόσει για όλους, για τον μπακάλη ,τον μανάβη,την γειτόνισα, σε όλη την γειτονιά... εκτός από τον σύζυγό της , τον οποίο και έβριζε ανελέητα με τα χειρότερα λόγια,επί καθημερινής βάσεως, από μέσα της φυσικά.
Και ξαφνικά κατάλαβα ποιός ήταν σε κίνδυνο πραγματικά, εκτός από την Σούλα. Της ζήτησα λοιπόν να κάνει το εξής πείραμα: -Θα πάρεις ,δύο γλαστράκια με το αγαπημένο σου φυτό. Τα ίδια όμως, από τον ίδιο ανθοπώλη και να έχουν το ίδιο μέγεθος!
Θα βάλεις το ένα στην κουζίνα και το άλλο στο σαλόνι. Θα τα ποτίζεις το ίδιο, με την ιδια ποσότητα νερού και την ιδια ημέρα και ώρα . Θα κάνεις, ότι κάνεις για το ένα και για το άλλο. Με μιά διαφορά. Όταν είσαι νευριασμένη με τον σύζυγό σου, θα πηγαίνεις στο φυτό της κουζίνας και θα το βρίζεις με τα χειρότερα λόγια.
Ό,τι θα έλεγες στον σύζυγό σου, θα το λες στο φυτό. Ενώ στο άλλο φυτό θα πηγαίνεις στην διάρκεια της ημέρας που θα είσαι ήρεμη και θα του λες λόγια αγάπης, πόσο όμορφο είναι και πόσο θέλεις να είστε μαζί για τα επόμενα χρόνια.Θα του κάνεις ερωτική εξομολόγηση! Της είπα ότι είναι ένα μέρος της θεραπείας μας και αυτό και ότι θα έπρεπε να το κάνει άμεσα!
Βέβαια μου είπε- το καημένο το φυτό, τι μου φταίει; Δεν σήκωσα όμως καμία αντίρηση και λετσι δέχτηκε.
Η Σούλα, πράγματι όταν ξαναήρθε τα είχε κάνει όλα αυτά! Το ραντεβού με τον σύζυγό της το ανέβαλα μέχρι να ολοκληρώσω την θεραπεία της Σούλας.


Μετά από ένα μήνα, έρχεται η Σούλα να μου ανακοινώσει ένα φαινόμενο ανεξήγητο! Είχε σταματήσει να τσακώνεται με τον άντρα της γιατί όλα όσα ήθελε να του πει τα έλεγε στο φυτό ,ξέσπαγε εκεί και μετά ήταν ήρεμη και... το φυτό της κουζίνας είχε πεθάνει ξαφνικά! Σε αντίθεση το φυτό του σαλονιού, το οποίο είχε μεγαλώσει και ήταν πανέμορφο.
Α! και κάτι άλλο...ο άντρας της ήταν πολύ καλύτερα και του είχαν περάσει σχεδόν όλα τα συμπτώματα,το βουϊτό και οι πονοκέφαλοι. Όταν άρχισα να χαμογελάω πονηρά μου είπε : Καλά, εγώ προκαλούσα όλα αυτά τα συμπτώματα στον άντρα μου;
Δεν θα πω πολλά,αλλά να θυμόσαστε ότι οι σκέψεις μας όταν είναι στοχευμένες και με άπλετο συναίσθημα είτε μίσους είτε αγάπης σε πολλές περιπτώσεις φέρνουν και τα ανάλογα αποτελέσματα!
Προσοχή στο τι σκέφτομαι λοιπόν γιατί ζούμε στην εποχή της άμεσης υλοποίησης!
Οι θετικές σκέψεις και σκέψεις αγάπης που γίνονται από εμάς για τους διπλανούς μας, πάντα επιστρέφουν σε εμάς με περισσότερη αγάπη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

backlink

ΔΕΙΤΕ

wibiya widget

Συνολικες προβολες σελιδας

Logo Design by FlamingText.com
Logo Design by FlamingText.com

page rank

Η λίστα ιστολογίων μου