Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Η τεχνολογία του μέλλοντος! Gadgets και άλλα...

Όταν οι επιστήμονες έχουν κέφια...

Μερικά νέα τεχνολογικά επιτεύγματα και Gadgets που θα μπουν στην καθημερινότητά μας και θα γίνουν αναπόσπαστο κομμάτι της!


Φορτιστής-μπρελόκ για i-Phone και i-Pod
Το i-phone είναι σχεδιασμένο να χρησιμοποιείται σχεδόν για τα πάντα, με αποτέλεσμα ο κάτοχός του να έχει πολλές φορές πρόβλημα με την μπαταρία. Ο φορτιστής της φωτογραφίας ήρθε να λύσει αυτό το πρόβλημα σε χρόνο ρεκόρ, αφού με αυτή την τεχνολογία, το i-phone θα φορτίσει σε λίγα λεπτά! Ο φορτιστής έχει μέγεθος μπρελόκ και φορτίζει από ένα ενσωματωμένο βύσμα USB.


Μπαταρία λεπτή σαν χαρτί!
Χρόνια προσπαθούσαν οι επιστήμονες να κατασκευάσουν μία μπαταρία που να έχει 2 από τις βασικές ιδιότητες του χαρτιού: το πάχος και την ελαστικότητα. Όταν το κατάφεραν, τα αποτελέσματα ήταν εκπληκτικά. Η μπαταρία δεν έχασε καθόλου από την απόδοσή της ακόμα και μετά από 300 φορτίσεις-αποφορτίσεις!


Ο μεγαλύτερος σουγιάς του κόσμου!
Η επινόηση του σουγιά είχε το νόημα της φορητότητας. Μπορούσες δηλαδή να τον πάρεις οπουδήποτε. Ο σουγιάς της φωτογραφίας, γνωστής εταιρίας, όχι μόνο δεν είναι φορητός αφού ζυγίζει πάνω από 1,5 κιλό, αλλά ούτε ιδιαίτερα χρήσιμος! Πρόκειται, βέβαια, για επετειακό μοντέλο της εταιρίας, η οποία γιόρτασε τα 100 χρόνια. Μπήκε, φυσικά, στα ρεκόρ Γκίνες.



 Ρολόι Rub-Feel-Know(Τρίψε-νιώσε-μάθε)
Πρόκειται για ένα αξεσουάρ που απευθύνεται σε άτομα με περιορισμένη ή και καθόλου όραση. Λειτουργεί απλούστατα: Αντί για καντράν, έχει μία επίπεδη επιφάνεια με μία τρύπα και ένα εξόγκωμα, τα οποία περιστρέφονται. Η τρύπα δείχνει την ώρα και το εξόγκωμα τα λεπτά.
Rub-Feel-Know!

Συσκευή καμουφλάζ!

Πρόκειται για μία από τις πιο χρήσιμες συσκευές, ιδιαίτερα στο στρατό. Η συσκευή ονομάζεται  Adaptiv(προσαρμοστικό), έχει εξάγωνο σχήμα και μέγεθος όσο το χέρι ενός ενήλικα. Λειτουργεί με θερμικές εικόνες και είδωλα που είναι αποθηκευμένα στη μνήμη του. Ακριβώς όπως ο χαμαιλέοντας! Στο πείραμα της φωτογραφίας, χρειάστηκαν περίπου 1000 τέτοιες συσκευές για να καλύψουν το τανκ. Το αποτέλεσμα ήταν οι στρατιώτες που πλησίασαν, να μην αντιληφθούν την παρουσία του, γιατί νόμιζαν ότι έβλεπαν κάτι άλλο, πχ έναν βράχο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

backlink

ΔΕΙΤΕ

wibiya widget

Συνολικες προβολες σελιδας

Logo Design by FlamingText.com
Logo Design by FlamingText.com

page rank

Η λίστα ιστολογίων μου