Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Αλήθεια, πέθαναν;


Φαίνεται ότι όσο πιο διάσημος είναι κάποιος, τόσο πιο δύσπιστο γίνεται το κοινό σχετικά με τον θάνατό του... 
Αν κάποιος διάσημος πεθάνει από φυσικά αίτια, τότε αυξάνονται οι υποψίες ότι κάποιος κάτι κρύβει.
Και αυτό γιατί πολλοί θεωρούν ότι επειδή η ζωή του είναι λαμπερή και ξεχωριστή, έτσι πρέπει να είναι και ο θάνατός του.
Αλλά και ένας θάνατος υπό ειδικές συνθήκες - για παράδειγμα ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο Παρίσι ή από τα ίδια σου τα χέρια σε μυστική αποθήκη καυσίμων στο Βερολίνο, κάνει τον κόσμο να μην τον πιστεύει.
Το ακόμα πιο περίεργο, ωστόσο, συμβαίνει όταν οι θάνατοι διασημοτήτων είναι προβλέψιμοι.
Ο Τζιμ Μόρισον των Doors για παράδειγμα ήταν διάσημος για τον θρυλικό του εθισμό στα ναρκωτικά και τον έκλυτο βίο του αλλά οι πιστοί οπαδοί του δεν πιστεύουν ότι μπορεί να πέθανε από αυτό... Άπιστοι Θωμάδες όλοι μας!
Αν πιστεύετε όσα διαβάζετε στο διαδίκτυο τότε ο «Βασιλιάς της Ροκ» είναι ζωντανός και έχει περάσει τα τελευταία είκοσι χρόνια της ζωής του σε εκκλησάκι για γάμους στο Λας Βέγκας!
Μπορεί ακόμα και να επισημοποίησε τον γάμο του Μάικλ Τζάκσον με την κόρη του, Πρίσιλα...
http://estb.msn.com/i/13/456850FCB7976829BD50E6DC1DC93.jpg

Τουπάκ Σακούρ

Υπάρχουν δεκάδες άνθρωποι εκεί έξω που πιστεύουν ότι ο ήρωάς τους σκηνοθέτησε τον θάνατό του το 1996 και εξαφανίστηκε καθώς ήξερε ότι η ζωή του βρισκόταν σε κίνδυνο.
Μέχρι και τον περασμένο Απρίλιο μια βρετανική εφημερίδα δημοσίευε φωτογραφίες αγνώστου σε μπαρ της Νέας Ορλεάνης που του μοιάζει...
Adolf Hitler (AP Photo)
Ιατρικά έγγραφα που είδαν το φως της δημοσιότητας πριν από πολλά χρόνια δείχνουν ότι ο Χίτλερ αυτοκτόνησε σε αποθήκη καυσίμων και εκτός αυτού, αν ήταν ακόμη ζωντανός θα είχε φθάσει τα 120 κάτι το οποίο είναι σχεδόν αδύνατο ακόμη και για κάποιον που δεν καπνίζει καθόλου και είναι χορτοφάγος.
Για πολλούς ακόμα όμως η συζήτηση για το εάν είναι νεκρός ή όχι συνεχίζεται...
Michael Jackson (Duncan Raban EMPICS)
Με τα χρέη να τον καταπνίγουν, τις πωλήσεις δίσκων να έχουν πάρει την κατιούσα και την προσωπική του φήμη να έχει καταρρακωθεί, τότε μάλλον λυτρώθηκε ο Μάικλ Τζάκσον με τον θάνατό του τον Ιούνιο του 2009. 
Πάντως οι φήμες λένε ότι ο Μάικλ ετοιμάζει... επιστροφή με περιοδεία όταν νοιώσει έτοιμος και τώρα ξεκουράζεται κάπου στην Ουγγαρία...!
Dan 'DB' Cooper (AP Photo/FBI)

Νταν "DB" Κούπερ

Με απόσταση ο λιγότερο γνωστός άνθρωπος της λίστας μας που όμως παραμένει θρύλος, ο Νταν Κούπερ έκανε μόνος αεροπειρατεία σε ένα Μπόινγκ 727 το 1971.
Αφού πήρε το περίπου ένα εκατομμύριο δολάρια (σημερινά λεφτά) εξαφανίστηκε και κανείς δεν τον έχει δει έκτοτε...
Richey Edwards (PA Archive)

Ρίτσεϊ Έντουαντς

Ο Ρίτσαρντ Τζέιμς Έντουαρντ που εξαφανίστηκε και θεωρήθηκε νεκρός προτού συμπληρώσει τα 28 του χρόνια ήταν ο στιχουργός και κιθαρίστας των Manic Street Preachers.
Τον Φεβρουάριο του 1995 έφυγε από το ξενοδοχείο του στο Λονδίνο (την παραμονή της περιοδείας του στην Αμερική) πήρε το αυτοκίνητο και πήγε οδικώς μέχρι το σπίτι του στο Κάρντιφ.
Παρά τις διάφορες φήμες, το πιθανότερο είναι ότι ο Έντουαρντς πήδηξε από την Σέβερν Μπριτζ, ένα σημείο γνωστό για τις... αυτοκτονίες του.
Το πτώμα του δεν βρέθηκε ποτέ αλλά το αυτοκίνητό του ήταν παρκαρισμένο σε κοντινή τοποθεσία.
Ο Έντουαρντς είχε νοσηλευτεί σε νοσοκομείο και η διάγνωση τον έφερνε καταθλιπτικό...
Grand Duchess Anastasia (PA Archive)

Δούκισσα Αναστασία

Αμέσως μετά την εκρίζωση της δυναστείας των Ρομανόφ στο Εκατέριμπουργκ το 1918, δεν ήταν μόνο οι Μπολσεβίκοι που ήλπιζαν ότι τουλάχιστον ένα μέλος της βασιλικής οικογένειας της Ρωσίας θα είχε επιβιώσει.
Με τα σώματα να έχουν γρήγορα καεί από τη μυστική αστυνομία, μια φήμη κυκλοφόρησε ότι δεν βρέθηκαν τα λείψανα της νεότερης κόρης του Τσαρ...
Ενώ κανείς δεν μπορούσε να βάλει το... χέρι του στη φωτιά για το πώς μπορεί να ξέφυγε, υπήρξαν πολλές κυρίες που εμφανίστηκαν μετέπειτα ισχυριζόμενες ότι ήταν η Αναστασία.
Η πιο διάσημη, η Άννα Άντερσον διατήρησε τον μύθο για πάνω από 60 χρόνια μέχρι που το 2009 ένα τεστ DNA απέρριψε όλους τις τους ισχυρισμούς.
Jim Morrison (AP)

Τζιμ Μόρισον

Το πιστοποιητικό θανάτου του δείχνουν ότι πέθανε στο Παρίσι από καρδιακή προσβολή στο μπάνιο. Η στεφανιαία αρτηρία είναι σπάνιες για 27χρονους αλλά ο τραγουδιστής των Doors ήξερε κάποια... πράγματα για ναρκωτικά και ο πρόωρος θάνατός του αποδόθηκε στη υπερβολική τους χρήση.
Όταν ωστόσο η εταιρία παραγωγής του παραβρέθηκε στην κηδεία του, το φέρετρο ήταν σφραγισμένο ούτε υπάρχουν ενδείξεις ότι είχε γίνεται αυτοψία...
Diana, Princess of Wales (Anwar Hussein EMPICS)

Νταϊάνα, Πριγκίπισσα της Ουαλίας

Η Πριγκίπισσα Νταιάνα εμφανιζόταν πάρα πολύ συχνά στα βρετανική ταμπλόιντ και ο θάνατός της σε αυτοκινητιστικό ατύχημα στο Παρίσι ήταν πολύ σοκαριστικός για να τον πιστέψουν όλοι.
Ακόμα και σήμερα κάποιοι αρνούνται να πιστέψουν ότι η Πριγκίπισσα είναι νεκρή.
Σύμφωνα με την μια θεωρία, η Νταϊάνα σκηνοθέτησε τον θάνατό της για να βγει μια και καλή απ' τα φώτα της δημοσιότητας και ότι μάλιστα το εκμυστηρεύτηκε σε φίλο της δημοσιογράφο.
Φαντάζει πάντως δύσκολο να είπε κάτι τέτοιο και ειδικά σε κάποιον που ασκεί το συγκεκριμένο επάγγελμα αλλά και λόγω του ότι αγαπούσε πολύ τα δυο παιδιά της και δεν θα τα άφηνε ποτέ μόνα τους για να ζήσει ανέμελη με τον εραστή της...
Andy Kaufman (AP)

Άντι Κάουφμαν

Ο κωμικός των κωμικών, γνωστότερος στο ευρύ κοινό για τον ρόλο του Λάτκα στην τηλεοπτική σειρά Taxi, Κάουφαν πέθανε από καρκίνο των πνευμόνων το 1984 σε ηλικία 35 ετών.
Επειδή ακριβώς δεν είχε πει τίποτα δημόσια για την ασθένειά της, πολλοί θαυμαστές του δεν μπόρεσαν να πιστέψουν την είδηση και θεώρησαν ότι όλα ήταν ένα κακόγουστο αστείο...
Οι φήμες εντάθηκαν ειδικά όταν ένας φίλος του αποκάλυψε ότι είχαν σκηνοθετήσει το θάνατό του. Το 2004 ένα ανώνυμο δελτίο τύπου επιβεβαίωνε ότι ο θάνατός του ήταν ουσιαστικά ένα τέχνασμα και ετοιμάστηκε και πάρτι υποδοχής του, στο οποίο όμως δεν παραβρέθηκε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

backlink

ΔΕΙΤΕ

wibiya widget

Συνολικες προβολες σελιδας

Logo Design by FlamingText.com
Logo Design by FlamingText.com

page rank

Η λίστα ιστολογίων μου