Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Η ιστορία του Pac-Man!




Το Pac-Man είναι δίχως αμφιβολία το δημοφιλέστερο arcade game με εκατομμύρια fan σε όλο τον κόσμο..Ήρθε η ώρα να μάθετε κάποια στοιχεία για αυτό!
Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στις 12 Μαϊου του 1980 στην Ιαπωνία και πολύ γρήγορα κατέκτησε τις καρδιές όλων, οι οποίοι περίμεναν υπομονετικά στις ουρές για να παίξουν.
Το original όνομα του ήταν Pakkuman, λέξη που προέρχεται από την ιαπωνική λέξη “Paku paku”, η οποία περιγράφει τον ήχο που κάνει κάποιος όταν μασάει.


Το όνομα του Puck-Man όμως έμελλε να αλλάξει όταν έφτασε  στην Αμερική και αυτό γιατί οι επιγραφή αυτή πάνω στις κονσόλες μπορούσε εύκολα να γίνει @uck-Man. Όπως καταλαβαίνετε, αυτό δεν θα ήταν και πολύ καλό για την εταιρία που είχε τα δικαιώματα, οπότε αποφασίστηκε να βαφτιστεί Pac-Man.

Έκτοτε, το όνομα καθιερώθηκε και τα κέρματα άρχισαν να πέφτουν βροχή! Ο Μπίλι Μίτσελ όμως είναι σίγουρο πως θα μείνει στην ιστορία μαζί με το διάσημο παιχνίδι που αποσύρθηκε τελικά τον Ιούνιο του 2007, αφού είναι ο απόλυτος master έχοντας ολοκληρώσει όλες τις πίστες χωρίς να κάνει λάθος ή να χάσει ζωή συγκεντρώνοντας το απόλυτο σκορ… 3.333.360!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

backlink

ΔΕΙΤΕ

wibiya widget

Συνολικες προβολες σελιδας

Logo Design by FlamingText.com
Logo Design by FlamingText.com

page rank

Η λίστα ιστολογίων μου