Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Η απάντηση του Facebook

619027_o.184684
Πρόσφατα είδε το φως της δημοσιότητας μια μελέτη του πανεπιστημίου του Princeton η οποία προέβλεπε ότι μέχρι το 2017 το Facebook θα έχει χάσει το 80% των χρηστών του.  

Οι επιστήμονες του Τμήματος Αεροναυπηγηκής του Princeton, εφάρμοσαν στη μελέτη τους ένα μοντέλο που χρησιμοποιείται στην επιδημιολογία, το οποίο προβλέπει την εξάπλωση και την υποχώρηση των επιδημιών στους ανθρώπους. Όπως ήταν φυσικό η ανακοίνωση, προκάλεσε σεισμό σε κάθε ειδησεογραφικό site όπου δημοσιεύτηκε.  
Μετά τη δημοσιότητα που έλαβε η συγκεκριμένη μελέτη (την οποία όπως ήταν φυσικό διάβασαν και επενδυτές του κοινωνικού δικτύου), το Facebook δεν άφησε ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία και απάντησε στο Princeton με το ίδιο νόμισμα. Πως;  

Εφαρμόζοντας το ίδιο "εύρωστο" μοντέλο που χρησιμοποίησε το Princeton, τρεις αναλυτές δεδομένων του Facebook, χρησιμοποίησαν όλα τα δημοσιευμένα δεδομένα που υπάρχουν για το συγκεκριμένο Πανεπιστήμιο (Facebook likes, followers, αναφορές του Πανεπιστημίου σε επιστημονικά συγγράματα) και εξήγαγαν το συμπέρασμα ότι το Princeton θα ξεμείνει από φοιτητές έως το 2021!  
Θέλοντας να διασκεδάσουν ακόμα περισσότερο την αυθαιρεσία εφαρμογής ενός άσχετου με τα social media μοντέλου έρευνας, όπως αυτό που χρησιμοποίησαν οι ερευνητές του Princeton, oι αναλυτές του Facebook πρόβλεψαν (επικαλούμενοι το Google trends) ότι, βάσει της μεθοδολογίας του Princeton, ο πλανήτης θα έχει ξεμείνει από αέρα έως το 2060.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

backlink

ΔΕΙΤΕ

wibiya widget

Συνολικες προβολες σελιδας

Logo Design by FlamingText.com
Logo Design by FlamingText.com

page rank

Η λίστα ιστολογίων μου