Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Εξω απο τα pc η Sony


"Έξω" από τα PC και η Sony
Μετά την ΙΒΜ η οποία το 2005 αποφάσισε ναεγκαταλείψει το χώρο των προσωπικώνυπολογιστών (PC) που, εν πολλοίς, εκείνηκαθιέρωσε παγκοσμίως, ήρθε και η σειρά ενός άλλου πολυεθνικού γίγαντα, της Sonyνα πάρει και επίσημα την απόφαση νααποσυρθεί από την αγορά των PC.

Η παραπάνω απόφαση προφανώς δεν είναι άσχετη και με τη σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας για πρόβλεψη ζημιών 1,1 δισ. δολαρίων για το 2014, καθώς και για σχεδιασμό περικοπών 5.000 θέσεων εργασίας μέσα στο έτος. 

Το γεγονός ότι το συγκεκριμένο τμήμα είναι ιδιαίτερα ζημιογόνο, αλλά και η σταδιακή μεταστροφή τωνκαταναλωτών στα smartphonesκαι ταtabletsτα οποία αποκτούν σταδιακά την ισχύτων προσωπικών υπολογιστών, με αποτέλεσμα να μπορούν να εκτελούν τις ίδιες λειτουργίεςμε ποιότητα αρκετά (έως και πολύ) κοντά σε αυτή των PC.

Όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή της ηSony, ήρθε σε συμφωνία με την ιαπωνική εταιρεία επενδύσεων Japan IndustrialPartners (JIP), η οποία θα δημιουργήσει μιανέα εταιρεία στην οποία θα μεταβιβαστούνόλες οι δραστηριότητες της Sony επάνω σταPC, και πλέον η ιαπωνική εταιρεία θαεπικεντρωθεί στη δραστηριότητά της επάνω στα smartphones και τα tablets.

Η Sonyμπήκε στην αγορά υπολογιστών το1996 με το brand VAIOπου αμέσως ξεχώρισε για τον προσεγμένο του σχεδιασμό, αλλά και για τις τεχνολογικές του αρετές. Σταδιακά, τα προϊόντα VAIO "ξέφυγαν" από τα "κλασικά" PCκαι laptops, και επεκτάθηκαν στα netbooks,στα ultrabooks στα mediacenters κ.α.


Τέλος εποχής;Η σταδιακή στροφή των καταναλωτών στιςφορητές συσκευές χειρός, όπως είναι ταtablets και τα smartphones έχει οδηγήσει πολλές εταιρείες τεχνολογίας νααναθεωρήσουν το σχεδιασμό τους αναφορικά με την πορεία τους στο χώρο τωνπροσωπικών υπολογιστών.

Αν και δε μπορούμε ακόμα να πούμε ότι όλες οι λειτουργίες των PC μπορούν να γίνονται το ίδιο γρήγορα και ποιοτικά με ένα smartphone ή ένα tabletείναι γεγονός ότι μεγάλο μέρος δραστηριοτήτων που παλαιότερα γίνονταν με έναν προσωπικό υπολογιστή, σήμερα γίνονται κατά το μεγαλύτερο μέρος μέσα απόtablets και smartphones.

Τα παραπάνω δεδομένα, αλλά και οι αριθμοίπου ανακοινώνουν οι ίδιες οι εταιρείες, δείχνουν ότι η αγορά των προσωπικών υπολογιστών συρρικνώνεται συνέχεια, και φαίνεται πως αυτή η τάση δύσκολα θααντιστραφεί. Τα αμέσως επόμενα χρόνια θα δείξουν εάν οι προσωπικοί υπολογιστές θα περιοριστούν στην κάλυψη αναγκών συγκεκριμένων κατηγοριών χρηστών, ή θα πάρουν οριστικά τη θέση τους στην ιστορία και το... πατάρι μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

backlink

ΔΕΙΤΕ

wibiya widget

Συνολικες προβολες σελιδας

Logo Design by FlamingText.com
Logo Design by FlamingText.com

page rank

Η λίστα ιστολογίων μου