Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Αφήστε την Ελλάδα να πτωχεύσει


Μπαράζ επιθέσεων δέχθηκε η Ελλάδα από τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης. Η επιλογή της εξόδου από το ευρώ είναι αναπόφευκτη σύμφωνα με τον δήμαρχο του Λονδίνου. Σημειώνει ότι όσο συντομότερα συμβεί τόσο το καλύτερο

Nα αφήσουν την Ελλάδα να χρεοκοπήσει και να εγκαταλείψει το ευρώ προτείνει σε άρθρο του στην Daily Telegraph ο δήμαρχος του Λονδίνου, Boris Johnson, επισημαίνοντας ότι η Βρετανία θα έπρεπε να αρνηθεί να συνδράμει σε μια δεύτερη διάσωση της χώρας.
Εκτίμησε μάλιστα ότι το ευρώ είναι υπεύθυνο για το γεγονός ότι επιδεινώθηκε η διεθνής χρηματοπιστωτική κρίση, ενθαρρύνοντας ορισμένες χώρες να συμπεριφερθούν τόσο απερίσκεπτα όπως οι τράπεζες.

Ο Boris Johnson γίνεται το νέο 'μέλος' μιας λίστας οικονομολόγων που υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα θα πρέπει να αφεθεί να χρεοκοπήσει και να διαγράψει πολλά από τα χρέη της, κάτι που συνεπάγεται την έξοδό της από το ευρώ ή την υπονόμευση του ενιαίου νομίσματος.
"Για χρόνια, οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις έχουν πει ότι θα ήταν παράλογο και αδιανόητο για μια χώρα να εγκαταλείψει το ευρώ. Αλλά αυτή η επιλογή είναι τώρα αναπόφευκτη, και όσο συντομότερα συμβεί αυτό τόσο το καλύτερο", σημειώνει.
Αναφέρει επίσης ότι θα ήταν καλύτερα να σφυρηλατήσει η Ελλάδα μια νέα οικονομική ταυτότητα με μια νέα δραχμή.
"Υποτίθεται ότι ασχολούνται με αυτό το σύστημα διάσωσης για την προστασία των τραπεζών, συμπεριλαμβανομένων και των δικών μας. Αλλά εφόσον υπάρχει ο φόβος της στάσης πληρωμών και η αβεβαιότητα συνεχίζεται, η εμπιστοσύνη δεν θα επιστρέψει σε όλη την Ευρώπη", υπογράμμισε.

news247.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

backlink

ΔΕΙΤΕ

wibiya widget

Συνολικες προβολες σελιδας

Logo Design by FlamingText.com
Logo Design by FlamingText.com

page rank

Η λίστα ιστολογίων μου