Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

«Προβιβάζονται» οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές


Τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, αντί για τα παραδοσιακά μέσα, προτιμούν οι δάσκαλοι για τη διδασκαλία των ΜΜΕ.

«Προβιβάζονται» οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές
Τη σκυτάλη από τα παραδοσιακά μέσα παίρνουν οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές και οι ψηφιακές συσκευές και κερδίζουν έδαφος στις προτιμήσεις των δασκάλων για τη διδασκαλία των ΜΜΕ στη τάξη, σύμφωνα με το βασικό συμπέρασμα έρευνας για την "Παιδεία στα Μέσα" στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.
Η εν λόγω έρευνα πραγματοποιήθηκε ηλεκτρονικά μέσω των εγγεγραμμένων χρηστών του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου, του εκπαιδευτικού κλειστού δικτύου του υπουργείου Παιδείας, ενώ τα στοιχεία επεξεργάστηκε το Ινστιτούτο Οπτικοακουστικών Μέσων.

Σύμφωνα με την πρώτη επεξεργασία των αποτελεσμάτων της έρευνας, οι εκπαιδευτικοί τάσσονται υπέρ της εισαγωγής μιας διδακτικής ενότητας για την "Παιδεία στα Μέσα" στην ατζέντα των μαθημάτων σε ποσοστό μεγαλύτερο του 80%.

Η πρωτιά του διαδικτύου και των ηλεκτρονικών υπολογιστών καταγράφεται ως προς την πρόσβαση (19,45%) και τη χρήση (59,26%) στα μέσα επικοινωνίας από το σπίτι με 49,38% των εκπαιδευτικών να δηλώνουν ότι έχουν άριστες δεξιότητες χρήσης. Ιδιαίτερη προτίμηση συγκεντρώνει και ο Τύπος που έρχεται δεύτερος στις προτιμήσεις των εκπαιδευτικών (35,80%) αλλά και ο κινηματογράφος τρίτος, με ποσοστό 28,40%. H τηλεόραση, αν και τυγχάνει ευρείας πρόσβασης, έρχεται τέταρτη στις προτιμήσεις των δασκάλων με ποσοστό 24,69%.
Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές και τα Κλειστά Εκπαιδευτικά Δίκτυα είναι στην κορυφή των προτιμήσεων (80%) και στο σχολείο, με το 48,15% να δηλώνει ότι τα χρησιμοποιεί (μαζί με τον κινηματογράφο) 2 με 3 φορές την εβδομάδα και το 39,51% σε καθημερινή βάση, συναντώντας τη θετική ανταπόκριση των μαθητών που συμμετέχουν ενεργά (60,49%).
Η έρευνα αποτελεί την πρώτη, εθνική καταγραφή για την "Παιδεία στα Μέσα" (media literacy) στην τυπική εκπαίδευση.
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

backlink

ΔΕΙΤΕ

wibiya widget

Συνολικες προβολες σελιδας

Logo Design by FlamingText.com
Logo Design by FlamingText.com

page rank

Η λίστα ιστολογίων μου