Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Εκτός από iPhone τώρα έχουμε και iPalm


Ερευνητές στο ινστιτούτο Hasso Plattner στο πανεπιστήμιο του Potsdam στη Γερμανία προσανατολίστηκαν σε μία λύση χειρισμού του δημοφιλούς «έξυπνου» κινητού δίχως την ανάγκη κάποιας οθόνης.


Η δημιουργία τους η οποία ονομάστηκε και iPalm, αποτελείται από μια βιντεοκάμερα βάθους, η οποία θα εντοπίζει όταν το δάκτυλό σου πιέζει στην αντίθετη παλάμη, η οποία θα λειτουργεί σαν την οθόνη του iPhone.
 Αν και προς το παρόν η όλη συσκευή είναι αρκετά ογκώδης, η ερευνητική ομάδα θεωρεί ότι τα μελλοντικά μοντέλα πρόκειται να είναι πολύ μικρότερου μεγέθους και μάλιστα θα προσεγγίζουν αυτό μιας καρφίτσας.
  Ένα όμως αρκετά μεγάλο μειονέκτημα είναι ότι ο χρήστης θα πρέπει να έχει απομνημονεύσει την χωροταξία των εφαρμογών στο iPhone, όπως και το ότι η συσκευή θα πρέπει να βρίσκεται κοντά στο τηλέφωνο ώστε να υπάρχει επικοινωνία μεταξύ τους. Αν και θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο να θυμάσαι τη χωροταξία των εφαρμογών η ομάδα ελπίζει ότι αν μη τι άλλο θα χρησιμοποιηθεί περισσότερο για την αποδοχή και την απόρριψη κλήσεων ή για τις λειτουργίες του ξυπνητηριού.
  Λειτουργίες για τις οποίες τα σημείου ελέγχου είναι αρκετά εύκολα ως προς την απομνημόνευσή τους. Επίσης βλέπουν σε μελλοντικές χρήσεις όπως αυτή ενός τηλεχειριστηρίου.


πηγη
zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

backlink

ΔΕΙΤΕ

wibiya widget

Συνολικες προβολες σελιδας

Logo Design by FlamingText.com
Logo Design by FlamingText.com

page rank

Η λίστα ιστολογίων μου