Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Η Ιστορία του GUINNESS - Guinness World Records




Robert Wadlow
Το 1951, ο Σερ Χιού Μπίβερ, ο τότε Γενικός Διευθυντής της Ζυθοποιίας Guinness, κατά την διάρκεια ενός κυνηγιού, ήρθε σε διαφωνία για το αν ο χρυσός χαραδριός ή ο αγριόγαλος ήταν το ταχύτερο πουλί της Ευρώπης. Τότε αντιλήφθηκε ότι αν υπήρχε ένα βιβλίο που θα έδινε απαντήσεις σε τέτοιου τύπου ερωτήσεις θα αποδεικνυόταν πολύ δημοφιλές. Και είχε δίκιο!

Η ιδέα του Σερ Χιού έγινε πραγματικότητα όταν ο Νόρις και ο Ρος Μακουίρτερ, οι οποίοι είχαν ένα πρακτορείο ειδήσεων στο Λονδίνο, πήραν την εντολή να συγγράψουν το The Guinness Book of Records. Η πρώτη έκδοση κυκλοφόρησε στις 27 Αυγούστου 1955, και ανέβηκε στην κορυφή της Βρετανικής λίστας με τις καλύτερες πωλήσεις, τα Χριστούγεννα, της ίδιας χρονιάς.
Από τότε το Guinness World Records™ έχει γίνει ένα πασίγνωστο όνομα και είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στα παγκόσμια ρεκόρ. Κανένα άλλο δημιούργημα δεν συλλέγει, πιστοποιεί, διαπιστεύει και παρουσιάζει δεδομένα παγκόσμιων ρεκόρ με την ίδια βαρύτητα στην περιεκτικότητα και στην αυθεντικότητα.
Η Ομάδα Διαχείρισης Ρεκόρ διατηρεί μία άγρυπνη ματιά για να επιβεβαιώνει την ακρίβεια και την σχέση κάθε Guinness World Record™, ενώ η ομάδα των Διαχειριστών Ρεκόρ λειτουργεί με σταθερή αμεροληψία και δέσμευση στην ακριβολογία. Ένα γεγονός, μπορεί να γίνει Guinness World Record™ μόνο αν δοκιμαστεί, πιστοποιηθεί και ξεπεράσει κάθε υποψία.
Το βιβλίο επρόκειτο να γίνει ένα παγκόσμιο ρεκόρ από μόνο του. Με πωλήσεις που ξεπερνούν τα 100 εκατομμύρια αντίτυπα, σε 100 διαφορετικές χώρες και 37 γλώσσες, το Guinness World Records™ είναι το βιβλίο πνευματικών δικαιωμάτων με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών!

Πώς μπορώ να γίνω κάτοχος Guinness World Records™;

Το να πραγματοποιήσετε ένα Guinness World Records™ δεν είναι τόσο εύκολη υπόθεση. Απαιτεί μεγάλη οργάνωση, προετοιμασία και προσοχή στις λεπτομέρειες. Γι’ αυτό το λόγο σας ζητάμε να διαβάσετε τις ακόλουθες πληροφορίες προσεχτικά, καθώς σας εξηγούν την διαδικασία που θα πρέπει να περάσετε προκειμένου να προσπαθήσετε να κάνετε (και να καταρρίψετε πιθανόν) ένα Guinness World Records.
  1. Πρώτα θα πρέπει να εγγραφείτε για να γίνετε μέλος.
  2. Όταν θα γίνετε μέλος, μπορείτε να κάνετε αίτηση για ένα ρεκόρ, πατώντας την επιλογή “ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΡΕΚΟΡ”
  3. Διαβάστε τις οδηγίες στην οθόνη για να προχωρήσετε με την αίτησή σας. Σας προτείνουμε να έχετε συνδεθεί με έναν εκτυπωτή, καθώς είναι πολύ πιθανό να θελήσετε να εκτυπώσετε αρκετές σελίδες ως βοήθημα.
  4. Αν ενδιαφέρεστε για πολλά ρεκόρ/αιτήσεις, θα πρέπει να συμπληρώσετε διαφορετικές προτάσεις για κάθε ρεκόρ/αίτηση.
  5. Μπορείτε να επιλέξετε να υποβάλλετε μία Κανονική Αίτηση ή μία Αίτηση Γρήγορης Διαδικασίας. Η Κανονική Αίτηση είναι εντελώς δωρεάν και χρειάζεται 4 με 6 εβδομάδες για να εξεταστεί. Αν η αίτησή σας είναι επείγουσας φύσης είστε ευπρόσδεκτοι να επιλέξετε την Αίτηση Γρήγορης Διαδικασίας, η οποία σας δίνει την δυνατότητα να λάβετε απάντηση σε 3 εργάσιμες ημέρες.
  6. Όταν θα υποβάλλετε την αίτηση σας, θα σας στείλουμε μέσω email μία επιβεβαίωση.
  7. Θα χρειαστούμε 4 με 6 εβδομάδες για να ψάξουμε και να εξετάσουμε την πρότασή σας για ρεκόρ. Ορισμένες φορές ίσως αυτή η διαδικασία να διαρκέσει περισσότερο, γιατί μπορεί να χρειαστούμε την βοήθεια εξωτερικών ειδικών. Κατά την διάρκεια αυτής της περιόδου, είναι πολύ πιθανό να επικοινωνήσουμε μαζί σας για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προσπάθειά σας, προκειμένου να έχουμε μία περισσότερο ποιοτική κρίση για την πρότασή σας. Να είστε σίγουροι ότι  θα προσπαθήσουμε να σας δώσουμε μία απάντηση, όσο πιο σύντομα γίνεται. Αν θέλετε μία συντομότερη απάντηση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία Γρήγορης Διαδικασίας.
  8. Όταν θα πάρουμε μία απόφαση θα σας στείλουμε ένα email που θα σας δηλώνει την απόφασή μας. Αυτή μπορεί να είναι:
α. Απόρριψη της αίτησης σας - και όπου μπορούμε, θα σας δώσουμε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την απόφασή μας.
β. Αποδοχή της αίτησης σας ως νέα κατηγορία Guinness World Records με ειδικές εσώκλειστες οδηγίες. Μαζί με τις οδηγίες θα λάβετε και το Πακέτο Κατόχων Ρεκόρ.
  1. Η πρόταση ενός ρεκόρ που έχουμε ελέγξει ήδη όπως η πρότασή σας είναι παρόμοια σε ήδη καθιερωμένη κατηγορία.
  2. Όταν το λάβετε αυτό, μπορείτε μετά να προγραμματίσετε και να κάνετε την προσπάθειά σας, ακολουθώντας τις οδηγίες. Όταν θα κάνετε την προσπάθειά σας, θυμηθείτε να συλλέξετε ΟΛΕΣ τις αποδείξεις, όπως περιγράφονται στο Πακέτο Κατόχων Ρεκόρ και στις συγκεκριμένες οδηγίες.
  3. Έπειτα θα πρέπει να στείλετε τις αποδείξεις σε ένα πακέτο, μαζί με τον ΑΡΙΘΜΟ ΑΙΤΗΣΗΣ, γραμμένο ευκρινώς τόσο στο πακέτο, όσο και σε κάθε απόδειξη που θα υποβάλλετε.
  4. Όταν το παραλάβουμε, θα χρειαστούμε 6 με 8 εβδομάδες για να δούμε την προσπάθειά σας και να καταλήξουμε σε μία απόφαση. Αν χρειάζεστε μία άμεση εκτίμηση της προσπάθειάς σας, μπορείτε να ζητήσετε Άμεση Επίβλεψη της αίτησής σας.
  5. Αν η προσπάθειά σας είναι ανεπιτυχής, θα σας αποσταλεί ένα email, υπογραμμίζοντάς σας, τα μέρη στα οποία είχε πρόβλημα η αίτησή σας. Αν είναι επιτυχής, θα λάβετε ένα γράμμα και το πιστοποιητικό Guinness World Records ως αναγνώριση του κατορθώματός σας για το ρεκόρ.
πηγη

www.guinnessworldrecords.com/gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

backlink

ΔΕΙΤΕ

wibiya widget

Συνολικες προβολες σελιδας

Logo Design by FlamingText.com
Logo Design by FlamingText.com

page rank

Η λίστα ιστολογίων μου