Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Επίθεση χάκερς και πάλι στη Nintendo





Η αμερικάνικη ιστοσελίδα της Nintendo δέχθηκε εισβολή από χάκερς σύμφωνα με την ίδια την εταιρία, την περασμένη Κυριακή. Η Nintendo ανέφερε πως τα προσωπικά στοιχεία των χρηστών και συνδρομητών δεν έχουν κινδυνεύσει.


Η δεύτερη αυτή επίθεση  ενάντια στη Nintendo δεν έχει σχέση με την πρωτοφανή προσβολή του δικτύου της Sony κατά την οποία εκλάπησαν στοιχεία 100 εκατομμυρίων χρηστών, αφού η Nintendo δεν έχει πρόβλημα ούτε με τις βάσεις δεδομένων της αλλά ούτε και με τη λειτουργία των διακομιστών της.

Η επίθεση αυτή, πάντως, επαναφέρει στο προσκήνιο το ερώτημα  του πόσο ασφαλής μπορεί, τελικά, γίνει η οποιαδήποτε υπηρεσία εναντίον απειλών από χάκερς.

Η γνωστή, πια, ομάδα  Lulzsec η οποία είχε εισχωρήσει σε διακομιστές της Sony έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία που αποδεικνύουν πως είχε παρεισφρήσει και σε server της Νintendo.

Το ίδιο γκρουπ ανέφερε  στο Twitter του πως δεν στοχεύει την εταιρία επίτηδες και πως το κάνει με την ελπίδα πως οι υπεύθυνοι της Nintendo θα «μπαλώσουν» τα κενά ασφαλείας που χρησιμοποιήθηκαν για την εισβολή.

Η επίθεση έγινε  κατά τη διάρκεια του λανσαρίσματος  της νέας συσκευής Nintendo 3DS μέσω του e-shop της οποίας οι παίκτες μπορούν να αγοράζουν ανανεωμένες εκδόσεις κλασσικών παιχνιδιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

backlink

ΔΕΙΤΕ

wibiya widget

Συνολικες προβολες σελιδας

Logo Design by FlamingText.com
Logo Design by FlamingText.com

page rank

Η λίστα ιστολογίων μου