Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Η πρώτη εφημερίδα εικονικής πραγματικότητας είναι γεγονός..


Το Blippar είναι μία εφαρμογή για iOS και Android η οποία στοχεύει στο να δίνει ζωή στα προϊόντα που συναντάμε στην καθημερινότητα μας, ενώ το μόνο που έχει να κάνει ο χρήστης είναι να δείξει με την camera του κινητού του την αντίστοιχη εικόνα.
Σε συνεργασία με την ιρλανδική Metro Herald φέρνει από αυτήν την βδομάδα την πρώτη εφημερίδα με στοιχεία εικονικής πραγματικότητας, ανοίγοντας έτσι νέους ορίζοντες για τις εταιρείες που θέλουν να διαφημιστούν.
Μέσα από 5 ειδικές εκδόσεις που θα διατεθούν αυτήν την εβδομάδα, οι κάτοικοι του Δουβλίνου θα έχουν τη δυνατότητα να ζήσουν αυτήν την νέα εμπειρία, με το Blippar να δίνει ζωή στις άλλοτε στατικές διαφημίσεις του Jack Daniels, της Miller, της Universal Pictures και άλλων. Όπως δηλώνει ο Kieran Forde, marketing manager της Metro Herald, το 70% των ανθρώπων έχουν στην κατοχή τους ένα smartphone και με τον αριθμό αυτών που έχουν εύκολη πρόσβαση στο Internet να αυξάνεται, οι εφαρμογές που μπορεί να έχει το Blippar στην καθημερινότητα μας πολλαπλασιάζονται.
Είναι γεγονός πως παρόλο που η εικονική πραγματικότητα βρίσκει κάποιες εφαρμογές τα τελευταία χρόνια, η εκτεταμένη χρήση των smartphones και των tablets διευκολύνει τις εταιρείες να δημιουργήσουν πολύ ενδιαφέρον περιεχόμενο για τους χρήστες. Η εποχή που η εφημερίδα The Daily Prophet από τη σειρά βιβλίων Harry Potter θα αποτελέσει -μέχρι ένα σημείο- πραγματικότητα, δεν αργεί.
Άραγε θα δούμε κάτι παρόμοιο σύντομα και στην Ελλάδα;



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

backlink

ΔΕΙΤΕ

wibiya widget

Συνολικες προβολες σελιδας

Logo Design by FlamingText.com
Logo Design by FlamingText.com

page rank

Η λίστα ιστολογίων μου