Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Πως να διώξετε τις ανεπιθύμητες ραγάδες..



Tα σημάδια κάθε γυναίκα τα φοβάται. Έτσι δεν είναι; Οι ραγάδες εμφανίζονται όταν το δέρμα διαστέλλεται ή τεντώνει όταν έχετε χάσει βάρος δραστικά, ή επειδή είστε έγκυος.
Οι ραγάδες είναι δύσκολο να αφαιρεθούν, ωστόσο με σωστή φροντίδα όσο το δυνατόν νωρίτερα μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε εκείνα τα άσχημα σημάδια.


Τα συμπτώματα :
Κατ‘αρχάς εμφανίζονται ως κόκκινες ή μοβ γραμμές, αλλά έχουν την τάση να εξασθενίζουν βαθμιαία σε ένα πιο ανοιχτό χρώμα. Οι πληγείσες περιοχές εμφανίζονται κενές και μαλακές στην αφή. Το δέρμα αποτελείται από τρία στρώματα: την επιδερμίδα (εξωτερικό στρώμα), το χόριο (μεσαίο στρώμα), και το υποδόριο στρώμα (εσωτερικό στρώμα). Οι ραγάδες εμφανίζονται στο δέρμα. Οι ραγάδες μπορεί να εμφανιστούν οπουδήποτε στο σώμα, αλλά είναι πιο πιθανό να εμφανιστούν σε χώρους όπου αποθηκεύονται τα μεγαλύτερα ποσά των λιπών. Περιοχές όπως το στομάχι, κοιλιά-κουμπί, το στήθος, τους βραχίονες, τις μασχάλες, τους μηρούς, τους γοφούς και τους γλουτούς. Δεν θέτουν σε κανέναν κίνδυνο την υγεία από μόνα τους, και δεν θέτουν σε κίνδυνο την ικανότητα του σώματος να λειτουργήσει κανονικά και να θεραπευτεί, αλλά όπως όλοι ξέρουμε ότι δεν φαίνονται όμαρφες!
Αιτίες:
Οι ορμόνες είναι υπεύθυνες για την ανάπτυξη των ραγάδων που επηρεάζουν την επιδερμίδα, δεν επιτρέπουν στους ινοβλάστες να σχηματίσουν ίνες κολλαγόνου και ελαστίνης, τα οποία είναι απαραίτητα για να κρατήσουν το δέρμα τεντωμένο. Αυτό δημιουργεί μια έλλειψη υποστηρικτικού υλικού, όπως το δέρμα είναι τεντωμένο και οδηγεί σε επιδερμική δακρύρροια. Αν η επιδερμίδα και το χόριο έχει διεισδύσει, με λέιζερ δεν θα αφαιρέσει τα σημάδια τεντωμάτων.
Πρόληψη και θεραπεία:
Κάντε απολέπιση στο δέρμα με ένα σφουγγάρι ή ένα πινέλο του δέρματος κατά στη περιοχή των ραγάδων. Αυτό θα βοηθήσει στην τόνωση της κυκλοφορίας του αίματος. Έτσι, μπορείτε να απαλλαγείτε από τα νεκρά κύτταρα και το δέρμα που δημιουργούνται οι ραγάδες. Επίσης ένας καλός τρόπος είναι το μασάζ με βούτυρο κακάο ή βιταμίνη Ε στις ραγάδες. Τρώτε τροφές πλούσιες σε βιταμίνες Α, Ε και C ή προμηθευτείτε συμπληρώματα εκτός από την διατροφή σας. Ωστόσο, σε περίπτωση που είστε έγκυος αποφύγετε τη λήψη περισσότερων από 25.000 IU βιταμίνης Α. Ή συμβουλευτείτε το γιατρό σας. Κρατήστε το δέρμα σας ενυδατωμένο, πίνοντας άφθονο νερό. Έχοντας ξηρό δέρμα επιδεινώνονται οι ραγάδες. Τα τρόφιμα που είναι πλούσιες πηγές ψευδαργύρου, όπως τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, πιπεριές, φασόλια σόγιας είναι ευεργετικά στη μείωση των ραγάδων. Επίσης, τρώτε τροφές που περιέχουν απαραίτητα λιπαρά οξέα, τα οποία βοηθούν στα κυτταρικά τοιχώματα.
Κάνετε μασάζ στις ραγάδες με ένα μείγμα από αμυγδαλέλαιο και έλαιο καρύδας τακτικά.

πηγή: 24greeknews.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

backlink

ΔΕΙΤΕ

wibiya widget

Συνολικες προβολες σελιδας

Logo Design by FlamingText.com
Logo Design by FlamingText.com

page rank

Η λίστα ιστολογίων μου