Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

ACTA,μέλλον και κωλοδάχτυλα!



Θυμάμαι τις πρώτες μου επαφές με το Internet,τότε με την Pstn γραμμή που πλήρωνες πιο ακριβά τον οτε από τις πουτάνες ιερόδουλες!Μπαίναμε τότε σε συγκεκριμένα sites,δεν υπήρχε η ευχέρεια του surfing και ούτε πάρα πολλά πράγματα να ψάξεις.
Πριν λίγα χρόνια έγινε μια πραγματική έκρηξη λοιπόν,όλα τα σπίτια απέκτησαν internet για 24 ώρες το 24ωρο,το ένα site άρχισε να φυτρώνει πίσω από το άλλο και το downloading να πέφτει σύννεφο. Μια μέρα λοιπόν έμαθα για το bloging και μου άρεσε η ιδέα όπως άρεσε και στο μισό πλανήτη φαίνεται και έχουμε αποκτήσει πιο πολλά Blogs και από δε ξέρω τι.. 


Καλή φάση είναι,σου δίνει ένα βήμα έκφρασης,ένα βήμα να πεις τη μαλακία σου και να δημοσιεύσεις ενδιαφέροντα πράγματα! Από το Bloging ξεκίνησε να ξυπνάει πολύς κόσμος όταν μερικά αλάνια άρχισαν να μας ανοίγουν τα μάτια για το τι συμβαίνει στον κόσμο,τόσο που πολλοί σαν εμένα παράτησαν πλήρως την τηλεόραση και στράφηκαν αποκλειστικά στο internet για την ενημέρωση τους,που εκεί γράφονται τα πάντα χωρίς ενδοιασμούς,που δε κόβεται τίποτα,που βλέπουμε ότι θέλουμε εμείς και όχι ότι θέλουν να μας προβάλουν. Αυτή η άνθηση του ελεύθερου bloging πρέπει να σταματήσει σκέφτηκαν κάποιοι γιατί πολλούς δημοσιογράφους γέμισε ο πλανήτης…και εγένετο κάποια νομοσχέδια όπως το ACTA..

Το ACTA λοιπόν πρέπει να ψηφίστηκε στη χώρα μας απ όσο νομίζω.. Μας στερούν με το “έτσι θέλω” βασικά ανθρώπινα δικαιώματα έστω και διαδικτυακά που ίσως να είναι η αρχή για να μας τα στερήσουν αργότερα και από την “κανονική” ζωή μας. Εκεί που θα θέλεις να διαβάσεις κάτι για να ενημερωθείς θα πετάγεται ένα κωλοδάχτυλο που θα σου λέει: άκυρο μεγάλε,διάβασε από κάποιο δικό μας site τα τελευταία νέα.. Θέλεις να μεταφέρεις τις γνώσεις σου για κάτι που άλλοι πληρώνουν για να μάθουν?ΚΩΛΟΔΑΧΤΥΛΟ και πάλι…Τέλος πάντων,όσοι ξέρετε περί του ACTA καταλαβαίνετε,δε χρειάζεται να γεμίσω όλο το άρθρο με παραδείγματα,όσοι πάλι δε ξέρετε,να πάτε να μάθετε και να γουστάρετε


Στο σημείο αυτό να τονίσουμε ότι προκειμένου να τεθεί σε ισχύ η συμφωνία θα πρέπει να λάβει την έγκριση του Ευρωκοινοβουλίου τον προσεχή Ιούνιο. Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη συμφωνία ACTA διαβάστε εδώ.
Ζούμε σε μια νέα εποχή που σιγά σιγά στερούνται τα πάντα από τη ζωή μας,χάνονται δικαιώματα και όνειρα και εμείς είμαστε ανήμποροι να ανατρέψουμε αυτή τη κατάσταση και αυτό είναι το πιο σπαστικό,ότι δε μπορούμε να κάνουμε κάτι.Δε μπορούμε ή δε θέλουμε?Δε ξέρω,εκεί που ήμουν αισιόδοξος τώρα αρχίζω να περιμένω και εγώ τις προφητείες του πάτερ Παϊσιου και τους anonoymous να μας βγάλουν το φίδι από τη τρύπα..

Έχω πάντως στο μυαλό μου πώς θα είμαστε σε λίγα χρόνια από τώρα αν συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό “ανάπτυξης”.. 9-10 ώρες δουλειά στην καλύτερη για ένα μέλος της οικογένειας,λεφτά μόνο για τα βασικά της επιβίωσης και ελεύθερος χρόνος για ύπνο και με τις σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων να είναι στα όρια της κατάρευσης.Σκλαβιά!

Σπίτι-δουλειά-ύπνος με μια ανάμνηση της ελευθερίας που προλάβαμε και ζήσαμε(όσο ελευθερία είχαμε τέλος πάντων πριν πέσετε και με φάτε).Θα λέμε στα παιδιά μας κάποτε γι’αυτά και θα μας κοιτάνε με ανοιχτό το στόμα λες και αφηγούμαστε ότι ζήσαμε στον πλανήτη Pandora πετώντας σε πτεροδάκτυλους.(αν έχουμε παιδιά)

Αυτά τα λίγα για απόψε και ελπίζω να μη φάτε κωλοδάχτυλο την επόμενη φορά που θα επισκεφτείτε το ζεστό blog μου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

backlink

ΔΕΙΤΕ

wibiya widget

Συνολικες προβολες σελιδας

Logo Design by FlamingText.com
Logo Design by FlamingText.com

page rank

Η λίστα ιστολογίων μου