Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Καραβιδομακαρονάδα




Μπορεί να μη σκάει το κύμα στο πλάι σου, αλλά η καραβιδομακαρονάδα που θα φτιάξεις θα είναι τόσο γευστική που τίποτα άλλο δε θα σε ενδιαφέρει.


Μερίδες: 2
Χρόνος Προετοιμασίας: 5’
Χρόνος Βρασμού: 15’

Υλικά
  • 8 καραβίδες φρέσκιες
  • 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • ½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 καυτερή πιπερίτσα ή μπούκοβο
  • ¼ φλιτζάνι τσαγιού ούζο
  • 1 κουταλιά γλυκού ζάχαρη
  • 400 γραμμάρια ψιλοκομμένες φρέσκιες ντομάτες
  • 2 κουταλιές γλυκού μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 300 γραμμάρια σπαγγέτι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση: 

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και ολόκληρη τη σκελίδα του σκόρδου για 2’.

Προσθέτουμε τις καραβίδες και τις σοτάρουμε για 1’ από κάθε πλευρά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και την καυτερή πιπερίτσα.

Σβήνουμε με το ούζο, αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ για 1’-2’ και βγάζουμε τις καραβίδες σε πιατέλα.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τις ντομάτες και βράζουμε για 7’-8’.

Ξαναρίχνουμε τότε τις καραβίδες, να βράσουν για 2’-3’ με τη σάλτσα.

Στο μεταξύ έχουμε βράσει τα σπαγγέτι και τα στραγγίζουμε με τσιμπίδα. Τα ρίχνουμε στο τηγάνι για 1’ ώστε να βράσουν μαζί με τη σάλτσα.

Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

backlink

ΔΕΙΤΕ

wibiya widget

Συνολικες προβολες σελιδας

Logo Design by FlamingText.com
Logo Design by FlamingText.com

page rank

Η λίστα ιστολογίων μου