Το να καθαρίσουμε γαρίδες δεν είναι τόσο δύσκολο όπως ίσως κάποιοι νομίζουν…
Παίρνουμε την κάθε γαρίδα και αφαιρούμε με το χέρι μας το διάφανο κέλιφος που βρίσκεται ανάμεσα στο κεφάλι και την ουρά.
Κάποιες συνταγές ζητάνε να αφαιρεθεί και το κεφάλι.Σε αυτή την περίπτωση το αφαιρούμε και αφήνουμε μόνο την ουρά!
Στη ράχη της γαρίδας υπάρχει μια γκρίζα σκιά.Είναι το εντεράκι της. Αυτό πρέπει να αφαιρεθεί.
Με μια σκληρή οδοντογλυφίδα τρυπάμε και ανασηκώνουμε το εντεράκι.
Τραβάμε σιγά-σιγά μέχρι να το αφαιρέσουμε.
Κάποιες φορές σπάει,τότε τρυπάμε ξανά στο σημείο που βλέπουμε ότι υπάρχει ακόμη και τραβάμε πάλι.
Το εντεράκι πρέπει να βγει οποσδήποτε γιατί είναι γεμάτο άμμο.
Η γαρίδα μας είναι πλέον έτοιμη να χρησιμοποιηθεί σε οποιαδήποτε συνταγή έχουμε επιλέξει!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου